Jag är jäkligt taggad och har
varit inställd på att åka.
Gabriel Landeskog
 
Lazio italienska cupmästare
Lazio italienska cupmästare

15 maj 22:53

Sergej Milinkovic-Savic och Joaquin Correa slog till i slutet av den italienska cupfinalen på Olympiastadion i Rom.


Fjärde raka för Schweiz
Fjärde raka för Schweiz

15 maj 22:47

Fjolårsfinalisten Schweiz tog fjärde raka segern i ishockey-VM efter 4–1 över Norge.

Derby mot Aston Villa i kvalfinal
Derby mot Aston Villa i kvalfinal

15 maj 22:44

Leeds United och landslagsmittbacken Pontus Jansson får göra ett nytt försök nästa säsong att återvända till den engelska ligafotbollens finrum.


Alvbåge höll nollan – Sirius vinnare igen
Alvbåge höll nollan – Sirius vinnare igen

15 maj 22:27

Målvakten John Alvbåge värvades till Sirius som en nyckelspelare men skadade sig och har missat de åtta första matcher. På onsdagen gjorde han debut – och fick direkt en seger samt en hållen nolla med sig: – 1–0 är ett drömresultat för en målvakt. Och tre poäng känns jätteskönt. Det är en underbar känsla, det är bara att erkänna, säger målvaktsveteranen.


Isak avslutade med två målpass
Isak avslutade med två målpass

15 maj 22:15

Troligen var det hans sista match för Willem II och Alexander Isak avslutade med att samla på sig personliga poäng. Isak stod för två målgivande passningar men det var en klen tröst eftersom Ado Den Haag vann med 6–2.

Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen
Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen

15 maj 22:13

Det var stolparna kväll på Hisingen när Häcken tog emot Kalmar. Stolpe ut för Kalmar vid två tillfällen. Och stolpe ut till Häckens Ahmed Yasin som kunde slå in segermålet i öppen bur. – Man har gjort snyggare mål i karriären, men mål är ändå mål, säger en lycklig segerskytt till TT:

Mittag:
Mittag: ”Nu är det dags att säga hej då”

15 maj 22:08

Hon har tagit guld i OS, VM och EM – och blivit allsvensk skyttedrottning tre gånger om. Snart är dock elitkarriären över för Rosengårds tyska storstjärna Anja Mittag. – Nu är det dags att säga hej då, nästan, säger anfallaren efter 2–0-segern hemma mot Piteå.

Sembrant lämnar Montpellier
Sembrant lämnar Montpellier

15 maj 22:07

Landslagets mittback Linda Sembrant lämnar Montpellier. Hon kom inte överens med den franska klubben om en förlängning.

Djurgårdens tunga period över
Djurgårdens tunga period över

15 maj 21:57

Två mål på två och en halv minut. Sedan var Djurgårdens tunga period över. 3–0 mot Falkenberg var en stabil seger – men den kom efter stor hjälp från motståndarna. Djurgården har haft några hårda veckor med fyra matcher utan seger och många spelare borta. Men mot Falkenberg gick allt plötsligt väldigt lätt.


Granqvist kan missa EM-kvalet
Granqvist kan missa EM-kvalet

15 maj 21:53

Andreas Granqvists nya skadebekymmer kan få negativa konsekvenser för landslaget. Magmuskelskadan kan stoppa honom från EM-kvalen mot Malta och Spanien i juni.

Vittsjö vann igen
Vittsjö vann igen

15 maj 21:52

Vittsjö fortsätter att överraska i damallsvenskan och är efter fjärde segern för året i delad serieledning på 13 poäng med Rosengård och Linköping.

Fyra platser kvar till Elitloppet
Fyra platser kvar till Elitloppet

15 maj 21:35

Bara en dryg vecka kvar till årets största travhändelse – Elitloppet på Solvalla. I dagarna blev den elfte och tolfte hästen klara för inbjudningsloppet när finländska Next Generation och Disco Volante fick biljetter till sprinterloppet. Det återstår därmed fyra platser att fylla.


Örgryte bröt Varbergs segersvit
Örgryte bröt Varbergs segersvit

15 maj 21:30

Sju raka segrar fick inte bli en åttonde i Varbergs sensationellt starka start i superettan. Oliver Stanisic i Örgryte såg till att vinstmaskinen Varberg, som kvalade sig kvar i höstas, fick nöja sig med en poäng i den åttonde omgången.

Ishizaki firade 37 med tre poäng
Ishizaki firade 37 med tre poäng

15 maj 21:29

Två Elfsborgsspelare firade 1–0-segern över Eskilstuna lite extra. Jesper Karlsson, som gjorde sitt första allsvenska mål för Boråsklubben, och veteranen Stefan Ishizaki som fyllde år.

Elyounoussi stekhet i vinnande AIK
Elyounoussi stekhet i vinnande AIK

15 maj 21:27

Sebastian Larsson kom på besök men Andreas Granqvist har haft roligare träffar med vännen och landslagskompisen. AIK vann på Olympia med 3–1 och bröt Helsingborgs långa förlustfria hemmasvit. Eländet var inte över där. I återkomsten efter några matchers skadefrånvaro gick Granqvist sönder igen.

Yasin segerskytt när Häcken vann mot Kalmar
Yasin segerskytt när Häcken vann mot Kalmar

15 maj 21:04

Häcken fortsätter sitt segertåg i allsvenskan. Tredje raka vinsten på hemmaplan. Tredje nollan på hemmaplan och tre viktiga poäng i toppstriden. Segerskytt för kvällen i skyttekungen Paulinhos frånvaro – Ahmed Yasin.


Haak till världens bästa klubblag: En ära
Haak till världens bästa klubblag: En ära

15 maj 20:18

Volleybollstjärnan Isabelle Haak, 19, tar nästa steg i karriären – och hon gör det med ett rejält kliv uppåt. Haak är klar för turkiska Vakifbank, en av världens bästa klubbar. – Det är en ära att få spela för en sån storklubb, säger hon.

Ackermann vann blöta Giroetappen
Ackermann vann blöta Giroetappen

15 maj 19:15

I hällregnet sprintade tysken Pascal Ackermann till sig en andra etappeger i årets Giro d'Italia i cykel.


Skatteverket kräver in moms i ekobrottshärvan
Skatteverket kräver in moms i ekobrottshärvan

15 maj 18:27

Skatteverket har tagit sitt första beslut i härvan runt Östersunds FK och dess förre ordförande Daniel Kindberg. Myndigheten slår fast att en företagare, som står åtalad tillsammans med Kindberg och ytterligare en person, både skickat och betalat osanna fakturor. Därför ska företaget betala tillbaka moms, som man dragit av, på 365 000 kronor, skriver Allehanda.se.


Klubblös Lindahl:
Klubblös Lindahl: ”Ny situation för mig”

15 maj 17:36

Hedvig Lindahl är klubblös efter fyra och ett halvt år i engelska Chelsea – men en återkomst till Sverige är inte aktuell. I stället blickar målvaktsstjärnan mot Frankrike, Tyskland eller Spanien. Och mot EM 2021 i England.

MFF utan viktiga spelare i toppmötet
MFF utan viktiga spelare i toppmötet

15 maj 17:28

Anders Christiansen, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Fouad Bachirou och Jo Inge Berget är inte vilka dussinlirare som helst. Samtliga saknas i Malmö FF i torsdagens allsvenska toppmatch mot IFK Göteborg på ett förmodat utsålt Gamla Ullevi.


Krueger lämnar fotbollen för NHL
Krueger lämnar fotbollen för NHL

15 maj 17:28

I april avgick han som ordförande i Premier League-laget Southampton.


Klingberg ruvar på hämnd efter blåsningen
Klingberg ruvar på hämnd efter blåsningen

15 maj 17:01

John Klingbergs välkomnande till ishockey-VM blev en riktig blåsning: Hans hotellrum hade fyllts med 1 400 ballonger. – Svårslaget, men jag ska försöka hitta på något och komma tillbaka, säger backstjärnan.


Dumoulin ger upp i Girot med knäsmärtor
Dumoulin ger upp i Girot med knäsmärtor

15 maj 17:00

Knäsmärtan efter kraschen i går blev för stor. Den förre vinnaren av Giro d'Italia, Tom Dumoulin, tvingades dra sig ur årets upplaga av cykeltävlingen tidigt under den femte etappen.

Rekordtidigt VM-bygge:
Rekordtidigt VM-bygge: ”En styrka”

15 maj 16:25

Gabriel Landeskog kommer till VM på torsdagsmorgonen och planen är att han spelar direkt mot Österrike på eftermiddagen. Det innebär också att Tre Kronors VM-trupp är fulltalig fem dagar tidigare än i fjol. – Det är jättebra, en styrka, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

OH-flaggor förbjuds i stormötet
OH-flaggor förbjuds i stormötet

15 maj 16:01

IFK Göteborg är nästa allsvenska fotbollsklubb att påverkas av polisens förbud mot så kallade OH-flaggor. I torsdagens match hemma mot Malmö FF på Gamla Ullevi kommer overhead-flaggorna inte att vara tillåtna, skriver flera medier.

Skandalen växer – Giro-cyklist avstängd
Skandalen växer – Giro-cyklist avstängd

15 maj 15:23

Den österrikiska bloddopningsskandalen som rullades upp under längdskid-VM i Seefeld i februari växer. Fyra europeiska cyklister, varav två har avslutat sina karriärer, har blivit avstängda av Internationella cykelförbundet (UCI) misstänkta för dopning.


Idrottsborgarråd samlar polis och supportrar
Idrottsborgarråd samlar polis och supportrar

15 maj 14:42

Den pågående konflikten mellan polisen och svenska fotbollssupportrar har trappats upp de senaste dagarna. I ett försök att medla i situationen ska Stockholms vikarierande idrottsborgarråd Jonas Naddebo (C) samla några av parterna, enligt Aftonbladet.

Rissveds comeback – anmäld till världscuplopp
Rissveds comeback – anmäld till världscuplopp

15 maj 14:29

Jenny Rissveds, OS-guldmedaljör i mountainbike för knappt tre år sedan, är anmäld till söndagens världscuptävling i Albstadt, Tyskland. Om hon kommer till start blir det 24-åringens första världscuplopp på nästan två år, enligt SVT.


Svensk landslagsspelare byter klubb
Svensk landslagsspelare byter klubb

15 maj 13:20

Handbollslandslagets Daniela Gustin byter klubb. Högersexan lämnar tyska mästarlaget Bietigheim för ett tvåårskontrakt med Horsens, nykomling i danska högstaligan, skriver managementföretaget som representerar 25-åringen.

Östersunds årsmöte utreds av förbundet
Östersunds årsmöte utreds av förbundet

15 maj 12:53

En medlem i allsvenska Östersunds FK har överklagat det extra årsmöte då Bo Ottosson valdes till ny ordförande efter brottsmisstänkte Daniel Kindberg, skriver Östersunds-Posten. Svenska fotbollförbundet utreder nu fallet.

Dalys golfbil delar legendarerna inför majorn
Dalys golfbil delar legendarerna inför majorn

15 maj 12:16

Rubrikmakaren John Daly får spela PGA-mästerskapen sittandes i en golfbil på grund av sin knäledsartros. Tävlingsledningens historiska dispens inför torsdagens inledande runda på Bethpage Black-banan engagerar. – Det är smärtsamt som fan, säger John Daly.


Guldbacken klar för Brynäs
Guldbacken klar för Brynäs

15 maj 11:56

Frölundas SM-guldvinnande back och assisterande lagkapten Jonathan Sigalet förlängde inte kontraktet med Göteborgsklubben.

Ekberg tar paus från handbollslandslaget
Ekberg tar paus från handbollslandslaget

15 maj 10:54

Det blivande Tysklandsproffset Alfred Jönsson får en ny chans att göra debut i handbollslandslaget. Han finns med i truppen till sommarens Euro Cup-matcher mot Spanien och Österrike. Det gör inte lagkaptenen Niclas Ekberg, som har valt att ta en paus från landslaget.


Algotsson Ostholts andra häst också död
Algotsson Ostholts andra häst också död

15 maj 08:39

Fältryttaren Sara Algotsson Ostholt har förlorat ytterligare en tävlingshäst efter olyckan där OS-silvermedaljörens hästtransport började brinna i början av maj. Hästen Chaccos's Crack dog i samband med olyckan och nu berättar Algotsson Ostholt att även Arpertina, också kallad ”Peggy”, har dött till följd av sina skador.

Boston en match från Stanley Cup-final
Boston en match från Stanley Cup-final

15 maj 07:39

Boston kan avgöra semifinalserien redan i match fyra, sedan laget besegrat Carolina i tredje raka mötet i Stanley Cup-slutspelet i ishockey. Finländske målvakten Tuukka Rask räddade 35 av 36 puckar i mötet som slutade 2–1 till bortalaget.

Curry briljerade i semifinalinledningen
Curry briljerade i semifinalinledningen

15 maj 07:28

Stephen Curry och Klay Thompson dominerade som väntat när mästarna Golden State tog emot Portland i det första semifinalmötet i NBA-slutspelet. Matchen slutade 116–94 – duon Curry-Klay gjorde 62 av vinnarlagets poäng.


Landeskog till VM: Jäkligt taggad
Landeskog till VM: Jäkligt taggad

14 maj 23:38

Knappt hade John Klingberg hunnit anlända förrän nästa svenska förstärkning från NHL blev klar. Colorados Gabriel Landeskog kommer till VM. – Jag är jäkligt taggad och har varit inställd på att åka sedan vi åkte ur Stanley Cup, säger han till Expressen.

Griezmann lämnar Atlético Madrid
Griezmann lämnar Atlético Madrid

14 maj 23:26

Antoine Griezmann tänker lämna Atlético Madrid efter säsongen.


Schweiz och Tyskland obesegrade
Schweiz och Tyskland obesegrade

14 maj 22:58

Schweiz tog tredje raka segern i ishockey-VM i Slovakien när man vann över grannlandet Österrike med 2–0.

Tankovic efter storsegern:
Tankovic efter storsegern: ”De är naiva”

14 maj 22:24

Hammarby har växlat upp i fotbollsallsvenskan. Hemma mot Östersund blev det hela 4–0 – efter att Bajen pressat sönder motståndarna fullständigt – De var väldigt naiva, säger Muamer Tankovic.

Skyttekungen skrev på för Columbus
Skyttekungen skrev på för Columbus

14 maj 21:13

SHL:s skyttekung, Djurgårdens Emil Bemström, har skrivit på ett treårskontrakt med NHL-laget Columbus.

Polsk minister kan bli Wada-ordförande
Polsk minister kan bli Wada-ordförande

14 maj 20:36

Polens idrotts- och turismminister Witold Banka lär bli antidopningsorganisationen Wadas nya ordförande. Han är den enda kandidaten, och har fått Wadas stöd, till att efterträda Craig Reedie.


Krasch förstörde för Dumoulin och Ludvigsson
Krasch förstörde för Dumoulin och Ludvigsson

14 maj 20:36

En krasch förstörde Giro d'Italia-favoriten Tom Dumoulins chans till seger i årets upplaga av cykelloppet.

Williams bryter efter Peterson-match – igen
Williams bryter efter Peterson-match – igen

14 maj 20:14

Efter att Rebecca Peterson pressat Serena Williams till en tresetare i Miami Open i mars tvingades den amerikanska tennisstjärnan bryta turneringen på grund av problem med vänsterknät.

Karlsson slutar efter SM-guldet
Karlsson slutar efter SM-guldet

14 maj 19:55

Bandyveteranen David Karlsson lägger av. 38-åringen gör det efter en säsong som slutade med SM-guld med Villa Lidköping, där han spelat de nio senaste säsongerna.


Försvarade EM-guldet: Ett moln av känslor
Försvarade EM-guldet: Ett moln av känslor

14 maj 18:43

De svenska 470-seglarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström försvarade EM-guldet från i fjol när de tog hem mästerskapet i San Remo. – Det känns som att vara i ett moln av känslor, är helt fantastiskt, säger Dahlberg till TT.

Woods stämd efter anställds död
Woods stämd efter anställds död

14 maj 18:17

Tiger Woods, som överraskande vann US Masters för en månad sedan och på torsdag inleder PGA-mästerskapen som favorit, har inte bara sitt eget golfspel att bekymra sig över just nu.


Nyanländ Klingberg vill skriva historia
Nyanländ Klingberg vill skriva historia

14 maj 17:37

Stjärnbacken John Klingberg har landat i VM och tänker försöka lyfta igen så snabbt som möjligt. Ett tredje raka VM-guld hägrar efter ett bittert uttåg ur Stanley Cup-slutspelet. – Vi har ett väldigt bra lag och man har en chans att göra något som ingen annan gjort tidigare, säger han.


Svenska mittbacken lämnar PSG
Svenska mittbacken lämnar PSG

14 maj 16:59

Landslagsmeriterade Emma Berglund lämnar Paris Saint-Germain, meddelar den franska fotbollsklubben på Twitter.

Profilduon lämnar HV71
Profilduon lämnar HV71

14 maj 16:46

HV71-profilerna Markus Ljungh och Mattias Tendenby lämnar laget, meddelar SHL-klubben i ett pressmeddelande. Duon har aktiverat en utköpsklausul i sina kontrakt.

Succélagets tränare prisas
Succélagets tränare prisas

14 maj 16:29

Håkan Åhlund förde IK Oskarshamn upp till SHL. 51-åringen, som tog två SM-guld med Malmö och ett VM-silver med Tre Kronor som spelare, prisas nu för klubbens historiska bedrift och utnämns till årets tränare i svensk ishockey.


Kamp mot klockan för tyska målvaktsstjärnan
Kamp mot klockan för tyska målvaktsstjärnan

14 maj 15:44

Almuth Schult är en av världens bästa fotbollsmålvakter och var ett givet namn när den tyska truppen till sommarens VM i Frankrike presenterades på tisdagen. Att hon spelar i VM är inte lika givet.


Peja slutar som förbundskapten
Peja slutar som förbundskapten

14 maj 15:13

Peja Lindholm slutar som förbundskapten för curlinglandslagen, meddelar curlingförbundet i ett pressmeddelande. Den före detta storspelaren har sagt upp sig efter nio år på tjänsten.

Stor oro i City efter hot om avstängning
Stor oro i City efter hot om avstängning

14 maj 15:03

Manchester City ser allvarligt på New York Times artikel om att fotbollsklubben kan kastas ur Champions League. Premier League-mästarlaget tror att det kan vara personer som vill orsaka skada som ligger bakom uppgifterna.

Turkisk tv bojkottar landets NBA-stjärna
Turkisk tv bojkottar landets NBA-stjärna

14 maj 14:42

Enes Kanter är en av Turkiets största basketstjärnor och har hjälpt Portland Trail Blazers till semifinal i NBA-slutspelet. Men fans i hemlandet kan inte följa 26-åringens titeljakt. S Sport, som äger rättigheterna till NBA-matcher i Turkiet, kommer för första gången att bara sända den ena semifinalen, trots att Portland möter de senaste årens gigant Golden State Warriors.

Tre Kronors nya succébröder
Tre Kronors nya succébröder

14 maj 14:36

Tre Kronors VM-historia är fylld av framgångsrika svenska brödrapar. Nu har ett tillkommit: Mario och Adrian Kempe. – Kul att vi får vara i samma lag för en gångs skull, säger 22-årige Adrian.


Norsk skidstjärna stoppad från egen satsning
Norsk skidstjärna stoppad från egen satsning

14 maj 13:49

Charlotte Kalla har gjort det och Daniel Rickardsson gör det kommande säsong. Men när Astrid Uhrenholdt Jacobsen berättade att hon ville göra en egen satsning kommande längdsäsong, utanför landslaget, fick hon kalla handen av de norska ledarna.


OS-back klar för Frölunda
OS-back klar för Frölunda

14 maj 13:48

Mästarlaget Frölunda har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv inför nästa SHL-säsong i ishockey. Backen Karl Stollery, OS-bronsmedaljör med Kanada förra året, värvas in från finländska Jokerit och har skrivit på ett ettårskontrakt.


Ville inte sänka lönen – klar för Edsbyn
Ville inte sänka lönen – klar för Edsbyn

14 maj 13:14

Simon Jansson gick inte med på att sänka lönen, och Västerås SK valde då att bryta kontraktet med landslagsstjärnan. Nu byter Jansson bandyhemvist och flyttar tillbaka till Edsbyn, där han spelade 2009–2015. 28-åringen har skrivit på ett femårskontrakt (tre+två optionsår) och presenterades av klubben på tisdagen.

Potter intervjuas för Premier League-jobb
Potter intervjuas för Premier League-jobb

14 maj 12:47

Graham Potter kan ta över som tränare för Premier League-laget Brighton. Den tidigare Östersundstränaren intervjuas av fotbollsklubben under tisdagen, enligt The Telegraph.


Granqvist bekräftar: Gör comeback mot AIK
Granqvist bekräftar: Gör comeback mot AIK

14 maj 12:12

Andreas Granqvist har missat Helsingborgs tre senaste matcher i allsvenskan på grund av ljumskproblem. Men till onsdagens hemmamöte med AIK är landslagskaptenen tillbaka, rapporterar Helsingborgs Dagblad.


Karlssons nya mål: Ökända monsterbacken
Karlssons nya mål: Ökända monsterbacken

14 maj 12:06

VM-yran har lagt sig för Frida Karlsson. Den 19-åriga skidsensationen riktar nu blicken mot nästa stora mål: Tour de Ski, med sin ökända stigning. – Jag har alltid sett fram emot avslutningen där. Det har varit en dröm, säger hon.


Klubbikon lämnar Roma efter 18 år
Klubbikon lämnar Roma efter 18 år

14 maj 09:58

Fotbollsmittfältaren Daniele De Rossi lämnar Roma efter 18 år i klubben, meddelar Roma på sin hemsida. 35-åringens sista match blir Serie A-avslutningen hemma mot Parma den 26 maj.

Historisk domartrio i asiatisk cupmatch
Historisk domartrio i asiatisk cupmatch

14 maj 08:41

För första gången kommer en domartrio bestående av bara kvinnor att döma en fotbollsmatch för herrar i den asiatiska klubblagsturneringen AFC Cup. Det japanska domarteamet – huvuddomaren Yoshimi Yamashita och assisterande Makoto Bozono och Naomi Teshirogi – har ansvaret för onsdagens match som spelas i Rangoon i Myanmar, mellan hemmalaget Yangon United och Naga World från Kambodja.


Nylander i topp:
Nylander i topp: ”Spelar inte så stor roll”

14 maj 00:12

Fem poäng i 9–1-krossen över Norge. Nu toppar William Nylander poängligan i VM. – Det är ju kul, men det spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att vi vinner, säger Nylander efter att ha gjort ett mål och spelat fram till fyra.


Wennberg tvåmålsskytt i Tre Kronors kross
Wennberg tvåmålsskytt i Tre Kronors kross

13 maj 23:47

Två mål på 75 matcher i NHL den här säsongen. När Alexander Wennberg kom till Tre Kronor gjorde han två mål i första matchen. – Skönt att det lossnar lite och att man får hänga dit den på en gång, sade han efter 9–1-krossen mot Norge i ishockey-VM.

Förre segraren missar PGA-mästerskapen
Förre segraren missar PGA-mästerskapen

13 maj 23:38

Golfens världsfemma Justin Thomas tvingas dra sig ur veckans majortävling, PGA-mästerskapen i Bethpage.


USA och Kanada vinnare i täta matcher
USA och Kanada vinnare i täta matcher

13 maj 23:09

Det är jämnt värre i ishockey-VM:s grupp A. USA avgjorde mot Finland först efter förlängning, 3–2. Och Kanada vann den jämna matchen mot Slovakien med 6–5 med mål i slutsekunden.


Gaviria vann efter deklassering:
Gaviria vann efter deklassering: ”Ledsen”

13 maj 22:12

Elia Viviani var först över mållinjen i den tredje etappen av Giro d'Italia. Men italienaren blev fråntagen segern efter målgången i Orbetello och etappsegern tilldelades i stället Fernando Gaviria, tvåa i mål.

IFK Göteborg vann igen:
IFK Göteborg vann igen: ”Jobbar oerhört hårt”

13 maj 22:10

I höstas ett allsvenskt bottenlag, präglat och plågat av interna oroligheter och dålig ekonomi. Och nu: IFK Göteborg jagar Malmö FF i toppen – och på torsdag möts klubbarna. 2–1 mot IFK Norrköping på Östgötaporten var ännu ett styrkebesked av Poya Asbaghis lagbygge. – Vi är ett lag där alla jobbar oerhört hårt för varandra, säger han.


Simon Thern:
Simon Thern: ”Vi är för tama”

13 maj 22:04

En seger på åtta matcher är facit hittills för det tippade topplaget IFK Norrköping. Knackar krisen på dörren? Inte än, men mittfältaren Simon Thern är hård i sin dom: – Vi förlorar matchen i ”boxarna”. Vi är för tama, säger han.


Terrorattacker på idrottsarenor ska förhindras
Terrorattacker på idrottsarenor ska förhindras

13 maj 21:49

Arbetet mot terrorism flyttar in på idrottsarenorna, där personal ska utbildas för att förbättra säkerheten. – På arenorna är det stora hotet på längre sikt inte bengaler utan terrorhandlingar av något slag, säger Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet.

Rapport: Unga pojkar idrottar mindre
Rapport: Unga pojkar idrottar mindre

13 maj 21:38

Det handlar inte längre bara om att försöka behålla tonårstjejer i idrotten. Enligt en ny rapport från Centrum för idrottsforskning (Cif) står pojkar mellan sju och tolv år för den största minskningen när det gäller idrottande.


Landeskogs lagkamrat:
Landeskogs lagkamrat: ”Vet att han kommer”

13 maj 21:09

Gabriel Landeskog vill spela VM i Slovakien med Tre Kronor. Enligt Nikita Zadorov, svenskens ryske lagkamrat i NHL-klubben Colorado, är det klart att Landeskog kommer till gruppspelsorten Bratislava.


Utredare vill stänga av City från CL
Utredare vill stänga av City från CL

13 maj 20:40

Utredarna av den nyblivna Premier League-vinnaren Manchester Citys påstådda brott mot Uefas finansiella regler väntas föreslå att City stängs av från spel i Champions League, uppger New York Times.

Föreslår utrensning i rysk friidrott
Föreslår utrensning i rysk friidrott

13 maj 20:02

Sparka ordföranden och alla landslagstränare i rysk friidrott. Det föreslår Rysslands antidopningschef, i hopp om att ryska friidrottare ska få vara med i OS i Tokyo nästa år.

Svordomar väckte Skuru – men Sävehof vann
Svordomar väckte Skuru – men Sävehof vann

13 maj 19:56

Skurus assisterande tränare Carl Tagessons svordomar väckte laget. Men mästarklubben Sävehof höll ändå ifrån och vann den första SM-finalen i Eriksdalshallen i Stockholm med 24–22.

Rysk seger ger Tre Kronor hopp
Rysk seger ger Tre Kronor hopp

13 maj 19:15

Ryssland tog tredje raka segern i ishockey-VM genom att vinna toppmötet över Tjeckien med 3–0. Den ryska vinsten gör att Tre Kronor fortfarande har chansen att vinna gruppen.


Peterson föll mot Williams: En tuff dag
Peterson föll mot Williams: En tuff dag

13 maj 17:11

Senast de möttes pressade Rebecca Peterson Serena Williams till tre set. Men i Roms WTA-turnering hade hon inte en chans. – Givetvis en tuff dag på jobbet, säger Peterson till TT.

Syrianska sparkar tränaren
Syrianska sparkar tränaren

13 maj 17:11

Superettanjumbon Syrianska sparkar tränaren Korosh Hatami, enligt TV4:s Fotbollskanalen.


Uppgifter: Storstjärnan klar för Real Madrid
Uppgifter: Storstjärnan klar för Real Madrid

13 maj 17:00

Eden Hazard har bestämt sig. Den belgiske fotbollsstjärnan lämnar Chelsea för spel i Real Madrid, enligt L'Equipe. Den franska tidningen skriver att övergången blir officiell efter att Chelsea spelat Europa League-finalen mot Arsenal i Baku, Azerbajdzjan, den 29 maj.


Anhörig rasar över Hillsborough-böter
Anhörig rasar över Hillsborough-böter

13 maj 16:00

Hillsboroughstadions säkerhetschef Graham Mackrell döms till motsvarande 81 500 kronor i böter efter läktarkatastrofen 1989 då 96 människor dog.


Dallasstjärna i bråk på nattklubb
Dallasstjärna i bråk på nattklubb

13 maj 15:22

NBA-klubben Dallas Mavericks forward Kristaps Porzingis var inblandad i ett bråk vid en nattklubb i hans hemstad Liepaja i Lettland under helgen, skriver bland andra ESPN. I ett filmklipp som har spridits på nätet ser basketstjärnan, till synes mycket uppretad, ut att ha ett blodigt jack i pannan och en sönderriven t-shirt.

Handbollsspelare riskerar fyra års avstängning
Handbollsspelare riskerar fyra års avstängning

13 maj 14:54

En svensk handbollsspelare hade spår av kokain i blodet när han dopningstestades i mars. Nu riskerar han fyra års avstängning.


Vilka tar sista platserna i VM-truppen?
Vilka tar sista platserna i VM-truppen?

13 maj 13:42

På torsdag presenterar Peter Gerhardsson sin trupp på 23 spelare till sommarens fotbolls-VM i Frankrike. Så här är läget för spelarna som slåss om en plats i truppen:


I bilen från Uppsala avgörs sista VM-platsen
I bilen från Uppsala avgörs sista VM-platsen

13 maj 13:38

Mellan Uppsala och Stockholm spikas Sveriges trupp till fotbolls-VM. Peter Gerhardsson tar det sista beslutet i bilen på väg till uttagningen. – Det är då vi bestämmer och säger ”nämen, vi gör så här”, säger förbundskaptenen.

Sydafrika överklagar Cas-beslutet kring Semenya
Sydafrika överklagar Cas-beslutet kring Semenya

13 maj 13:27

800-meterslöparen Caster Semenya förlorade kampen om att få tävla utan att tvingas medicinera för att sänka sin testosteronhalt.

Wennberg spelklar efter mardrömsresa
Wennberg spelklar efter mardrömsresa

13 maj 13:08

Resan över Atlanten tog längre tid än beräknat, men Columbusforwarden Alexander Wennberg är redo. Han spelar mot Norge i kväll och hans målsättning i ishockey-VM är glasklar: – Man spelar alltid för att vinna. Annars hade jag inte varit här.


Milik ersätter skadade Janowski
Milik ersätter skadade Janowski

13 maj 12:48

Dackarnas Maciej Janowskis skada visade sig vara värre än befarat och speedwaystjärnan väntas vara borta en längre tid.


Lugnande besked – ingen spridning av magsjukan
Lugnande besked – ingen spridning av magsjukan

13 maj 12:29

Materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderståls magsjuka har inte spridit sig i Tre Kronor. Men ännu blåser inte landslagsläkaren Peter Ström faran över.


Toronto till semi efter Hollywoodavslutning
Toronto till semi efter Hollywoodavslutning

13 maj 11:30

NBA-kvartsfinalen mellan Toronto Raptors och Philadelphia 76ers fick ett avgörande värdigt ett Hollywooddrama. Ställningen var 90–90 i den sjunde och avgörande matchen när Kawhi Leonard fick bollen med bara sekunder kvar. Leonard tog ett par kvicka steg runt två Philadelphiaförsvarare och lyckades från dålig vinkel skicka iväg ett skott precis innan tiden rann ut.


Brighton sparkar tränaren Hughton
Brighton sparkar tränaren Hughton

13 maj 11:11

Brighton nådde semifinal i FA-cupen i fotboll och säkrade för andra säsongen i rad fortsatt spel i Premier League.

Svensk AHL-back till HV71
Svensk AHL-back till HV71

13 maj 09:46

Den 23-åriga backen Emil Johansson återvänder till svensk ishockey för spel i HV71 nästa säsong. Johansson representerade HV71 mellan 2012 och 2016 innan han flyttade till SHL-konkurrenten Djurgården. Han gjorde en säsong i Djurgården innan han för två år sedan flyttade till Nordamerika där han sedan dess har spelat i AHL-laget Providence Bruins, farmarlag till Boston.


Anja Mittag lägger av – har två matcher kvar
Anja Mittag lägger av – har två matcher kvar

13 maj 08:10

Fjolårets allsvenska skyttedrottning lägger av med elitfotbollen. Rosengårds tyska stjärna Anja Mittag kommer att avsluta karriären när hennes kontrakt går ut i sommar, skriver Sydsvenskan.


USA besegrade Sydafrika inför VM
USA besegrade Sydafrika inför VM

13 maj 02:20

USA visade fin form inför VM-starten i fotboll genom att dominera träningslandskampen mot Sydafrika med 3–0 i Santa Clara i Kalifornien, och ett bollinnehav på över 70 procent.

Storsegrar för stornationerna
Storsegrar för stornationerna

12 maj 22:36

5–0, 7–1 och 8–0. Guldaspiranterna Ryssland, USA och Kanada mötte alla enkelt motstånd – och satte många mål framåt – i den andra gruppspelsrundan vid ishockey-VM i Slovakien.

”Fantastisk” Sjöström simmade hem storsumma

12 maj 22:05

Sarah Sjöström avslutade Champions Swim Series i Budapest, Ungern, på ett imponerande vis.

Södertälje är svenska mästare
Södertälje är svenska mästare

12 maj 21:49

Södertälje Kings är svensk mästare i basket efter vinst mot Borås med 81–70 i den femte finalen. Efter två år utan en titel är klubben återigen bäst i landet. – Vi är så jävla värda det här, säger Kings Alexander Lindqvist i C Mores sändning.

Tårögd Fischer i sista Wolfsburg-matchen
Tårögd Fischer i sista Wolfsburg-matchen

12 maj 21:46

Nilla Fischer hyllades stort i sin sista fotbollsmatch för tyska storklubben Wolfsburg. Den 34-åriga landslagsförsvararen fick presenter och tackades av med en stående ovation i Bundesligaavslutningen. – Jag kommer verkligen, verkligen att sakna det här, säger hon, med tårar ögonen, till TV4.