Är det så att vi ska låta välfärden eller
pensionärerna betala de här satsningarna.
Bråk om försvarspengar

Oops! Inloggning krävs!

Logga in för att läsa hela artikeln! Saknar du access? Klicka här!

Jim Jarmusch: Jag ville inte ha ett blodbad
Jim Jarmusch: Jag ville inte ha ett blodbad

15 maj 13:33

Jim Jarmuschs ”The dead don't die” är ingen vanlig zombiefilm. När regissören möter pressen på filmfestivalen i Cannes för att tala om sin zombiefilm ”The dead don't die” kommer konversationen snabbt in på miljökrisen.


 
USA: Iranskt hot mot diplomater i Irak
USA: Iranskt hot mot diplomater i Irak

15 maj 23:42

USA:s utrikesdepartement har beordrat icke-nödvändig myndighetspersonal i Bagdad och Erbil i Irak att lämna landet. Anledningen sägs vara en hotbild kopplad till Iran. Tyskland, Nederländerna och Sverige vidtar åtgärder för sin militära personal i Irak.


Trump utlyser nödläge om kommunikationsteknik
Trump utlyser nödläge om kommunikationsteknik

15 maj 23:33

USA:s president Donald Trump har utlyst ett nationellt nödläge som hindrar amerikanska företag från att använda informations- och kommunikationsteknik från utländska bolag som kan utgöra en nationell säkerhetsrisk. Beslutet banar vägen mot ett förbud att göra affärer med den kinesiska mobiljätten Huawei.

Chaufför död i olycka under Eurovision
Chaufför död i olycka under Eurovision

15 maj 23:27

En israelisk lastbilschaufför omkom sedan han fått en ljusrigg över sig under Eurovision Song Contest i Tel Aviv, rapporterar Aftonbladet. Chauffören höll på att lasta av utrustning från en lastbil när ljusriggen föll över honom.

Lazio italienska cupmästare
Lazio italienska cupmästare

15 maj 22:53

Sergej Milinkovic-Savic och Joaquin Correa slog till i slutet av den italienska cupfinalen på Olympiastadion i Rom.


Fjärde raka för Schweiz
Fjärde raka för Schweiz

15 maj 22:47

Fjolårsfinalisten Schweiz tog fjärde raka segern i ishockey-VM efter 4–1 över Norge.


Derby mot Aston Villa i kvalfinal
Derby mot Aston Villa i kvalfinal

15 maj 22:44

Leeds United och landslagsmittbacken Pontus Jansson får göra ett nytt försök nästa säsong att återvända till den engelska ligafotbollens finrum.

Sjätte gripen efter julattacken i Strasbourg
Sjätte gripen efter julattacken i Strasbourg

15 maj 22:39

En sjätte misstänkt, en 32-årig man, har gripits i samband med utredningen av attacken mot en julmarknad i Strasbourg i Frankrike den 11 december i fjol, uppger en källa inom det franska rättsväsendet.

Alvbåge höll nollan – Sirius vinnare igen
Alvbåge höll nollan – Sirius vinnare igen

15 maj 22:27

Målvakten John Alvbåge värvades till Sirius som en nyckelspelare men skadade sig och har missat de åtta första matcher. På onsdagen gjorde han debut – och fick direkt en seger samt en hållen nolla med sig: – 1–0 är ett drömresultat för en målvakt. Och tre poäng känns jätteskönt. Det är en underbar känsla, det är bara att erkänna, säger målvaktsveteranen.

Pojke död i motocrossolycka
Pojke död i motocrossolycka

15 maj 22:17

En pojke i 15-årsåldern har omkommit i en olycka på motocrossbana i Enköpings kommun. Olyckan inträffade under organiserad åkning, skriver polisen på sin hemsida.


Isak avslutade med två målpass
Isak avslutade med två målpass

15 maj 22:15

Troligen var det hans sista match för Willem II och Alexander Isak avslutade med att samla på sig personliga poäng. Isak stod för två målgivande passningar men det var en klen tröst eftersom Ado Den Haag vann med 6–2.


Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen
Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen

15 maj 22:13

Det var stolparna kväll på Hisingen när Häcken tog emot Kalmar. Stolpe ut för Kalmar vid två tillfällen. Och stolpe ut till Häckens Ahmed Yasin som kunde slå in segermålet i öppen bur. – Man har gjort snyggare mål i karriären, men mål är ändå mål, säger en lycklig segerskytt till TT:


Mittag:
Mittag: ”Nu är det dags att säga hej då”

15 maj 22:08

Hon har tagit guld i OS, VM och EM – och blivit allsvensk skyttedrottning tre gånger om. Snart är dock elitkarriären över för Rosengårds tyska storstjärna Anja Mittag. – Nu är det dags att säga hej då, nästan, säger anfallaren efter 2–0-segern hemma mot Piteå.

Sembrant lämnar Montpellier
Sembrant lämnar Montpellier

15 maj 22:07

Landslagets mittback Linda Sembrant lämnar Montpellier. Hon kom inte överens med den franska klubben om en förlängning.


Besked om biltullar gladde Wall Street
Besked om biltullar gladde Wall Street

15 maj 22:07

Kurserna steg på de amerikanska börserna på onsdagen sedan president Donald Trump enligt medieuppgifter bestämt sig för att skjuta på beslutet om att införa biltullar. Tidigare var det sagt att beslutet skulle fattas senast den 18 maj; nu ger Trump sig själv en sex månader lång respit.


Djurgårdens tunga period över
Djurgårdens tunga period över

15 maj 21:57

Två mål på två och en halv minut. Sedan var Djurgårdens tunga period över. 3–0 mot Falkenberg var en stabil seger – men den kom efter stor hjälp från motståndarna. Djurgården har haft några hårda veckor med fyra matcher utan seger och många spelare borta. Men mot Falkenberg gick allt plötsligt väldigt lätt.


Granqvist kan missa EM-kvalet
Granqvist kan missa EM-kvalet

15 maj 21:53

Andreas Granqvists nya skadebekymmer kan få negativa konsekvenser för landslaget. Magmuskelskadan kan stoppa honom från EM-kvalen mot Malta och Spanien i juni.

Vittsjö vann igen
Vittsjö vann igen

15 maj 21:52

Vittsjö fortsätter att överraska i damallsvenskan och är efter fjärde segern för året i delad serieledning på 13 poäng med Rosengård och Linköping.


Expert: Kan sluta i bombanfall mot Iran
Expert: Kan sluta i bombanfall mot Iran

15 maj 21:38

USA kallar hem diplomater – med hänvisning till ett ökat hot från Iran. Om amerikanska mål utsätts för attentat kan USA svara med bombanfall mot Iran, säger Rouzbeh Parsi, chef för Utrikespolitiska institutets Mellanösternprogram.


Fyra platser kvar till Elitloppet
Fyra platser kvar till Elitloppet

15 maj 21:35

Bara en dryg vecka kvar till årets största travhändelse – Elitloppet på Solvalla. I dagarna blev den elfte och tolfte hästen klara för inbjudningsloppet när finländska Next Generation och Disco Volante fick biljetter till sprinterloppet. Det återstår därmed fyra platser att fylla.

Örgryte bröt Varbergs segersvit
Örgryte bröt Varbergs segersvit

15 maj 21:30

Sju raka segrar fick inte bli en åttonde i Varbergs sensationellt starka start i superettan. Oliver Stanisic i Örgryte såg till att vinstmaskinen Varberg, som kvalade sig kvar i höstas, fick nöja sig med en poäng i den åttonde omgången.


Ishizaki firade 37 med tre poäng
Ishizaki firade 37 med tre poäng

15 maj 21:29

Två Elfsborgsspelare firade 1–0-segern över Eskilstuna lite extra. Jesper Karlsson, som gjorde sitt första allsvenska mål för Boråsklubben, och veteranen Stefan Ishizaki som fyllde år.


Elyounoussi stekhet i vinnande AIK
Elyounoussi stekhet i vinnande AIK

15 maj 21:27

Sebastian Larsson kom på besök men Andreas Granqvist har haft roligare träffar med vännen och landslagskompisen. AIK vann på Olympia med 3–1 och bröt Helsingborgs långa förlustfria hemmasvit. Eländet var inte över där. I återkomsten efter några matchers skadefrånvaro gick Granqvist sönder igen.

Ännu en soldat dödad av landmina i Lettland
Ännu en soldat dödad av landmina i Lettland

15 maj 21:15

Ytterligare en albansk soldat har avlidit av sina skador efter förra veckans olycka då en landmina exploderade i Lettland, uppger Lettlands försvarsminister.


Yasin segerskytt när Häcken vann mot Kalmar
Yasin segerskytt när Häcken vann mot Kalmar

15 maj 21:04

Häcken fortsätter sitt segertåg i allsvenskan. Tredje raka vinsten på hemmaplan. Tredje nollan på hemmaplan och tre viktiga poäng i toppstriden. Segerskytt för kvällen i skyttekungen Paulinhos frånvaro – Ahmed Yasin.


Flera skottskadade i Sudan
Flera skottskadade i Sudan

15 maj 21:01

Minst åtta människor har skottskadats i närheten av en sittprotest vid försvarsdepartementet i Sudans huvudstad Khartum, skriver oppositionens paraplyorganisation Allians för frihet och förändring på Facebook.

San Francisco på väg förbjuda omstridd teknik
San Francisco på väg förbjuda omstridd teknik

15 maj 20:56

San Francisco i USA är på väg att förbjuda lokala myndigheter att använda teknik för ansiktsigenkänning i övervakningskameror. Fler städer i landet går mot liknande förbud – men kritiker tycker att det räcker med ett tillfälligt stopp.


Svenska viner rusar på efter rekordvärmen
Svenska viner rusar på efter rekordvärmen

15 maj 20:44

Sommarhettan i fjol slog hårt mot det svenska lantbruket – men för vinproducenterna var det i stället rena champagnegaloppen. Därför kommer rekordmånga nya svenska viner att släppas i år – och vinåret 2018 kan yngla av sig i flera år.


Volbeat spelar på Tele 2 Arena
Volbeat spelar på Tele 2 Arena

15 maj 20:23

Det danska hårdrocksbandet Volbeat kommer tillbaka till Stockholm. Bandet släpper sitt nya album i augusti och den 29 november spelar de på Tele 2 arena.

Misslyckades med körkortsprov – blev jättearg
Misslyckades med körkortsprov – blev jättearg

15 maj 20:18

En man i 20-årsåldern kuggades på uppkörningen och blev så arg att Trafikverket i Uppsala fick tillkalla polis.

Haak till världens bästa klubblag: En ära
Haak till världens bästa klubblag: En ära

15 maj 20:18

Volleybollstjärnan Isabelle Haak, 19, tar nästa steg i karriären – och hon gör det med ett rejält kliv uppåt. Haak är klar för turkiska Vakifbank, en av världens bästa klubbar. – Det är en ära att få spela för en sån storklubb, säger hon.

LRF vill tillåta drönare i vildsvinsjakten
LRF vill tillåta drönare i vildsvinsjakten

15 maj 19:46

Flera gånger per år kan samma bonde få sin mark förstörd av återkommande vildsvin som bökar och förstör grödor. Lantbrukarnas riksförbund (LRF) vill nu förenkla jakten med drönare och värmekameror.


Ackermann vann blöta Giroetappen
Ackermann vann blöta Giroetappen

15 maj 19:15

I hällregnet sprintade tysken Pascal Ackermann till sig en andra etappeger i årets Giro d'Italia i cykel.

Krävs på 700 000 efter fylleslag
Krävs på 700 000 efter fylleslag

15 maj 19:07

En fylla tidigare i år kan bli mycket dyr för två unga män i Falkenberg. De krävs på skadestånd på flera hundra tusen kronor efter att ha gått bärsärkagång vid järnvägsstationen.


Nätjättar lovar förebygga extremt innehåll
Nätjättar lovar förebygga extremt innehåll

15 maj 18:33

Nätjättarna lovar att arbeta förebyggande för att hindra publiceringar av extremistiskt innehåll. Bland dem finns Facebook som skärper användarreglerna för att minska risken för att framtida terrordåd direktsänds på plattformens videotjänst.


Skatteverket kräver in moms i ekobrottshärvan
Skatteverket kräver in moms i ekobrottshärvan

15 maj 18:27

Skatteverket har tagit sitt första beslut i härvan runt Östersunds FK och dess förre ordförande Daniel Kindberg. Myndigheten slår fast att en företagare, som står åtalad tillsammans med Kindberg och ytterligare en person, både skickat och betalat osanna fakturor. Därför ska företaget betala tillbaka moms, som man dragit av, på 365 000 kronor, skriver Allehanda.se.


Sverige avbryter militär utbildning i Irak
Sverige avbryter militär utbildning i Irak

15 maj 18:25

Den svenska militära styrka som utbildar irakiska soldater gör ett uppehåll. Skälet är ändrat säkerhetsläge, motiverar Försvarsmakten för TV4 Nyheterna.

Banker sänken på börs som vände uppåt
Banker sänken på börs som vände uppåt

15 maj 18:03

Stockholmsbörsen backade i den inledande handeln på onsdagen med bank- och verkstadsaktier som sänken. Men många kurser hämtade sig, och vid stängning stod det breda OMXS-indexet på plus 0,3 procent.


Blågula miljoner mot förvärrat ebolautbrott
Blågula miljoner mot förvärrat ebolautbrott

15 maj 17:38

Ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa blir allt allvarligare. Världshälsoorganisationen (WHO) oroas över att vården saknar kontroll över förloppet. Den svenska regeringen har därför beslutat att skjuta till 40 miljoner kronor.


Klubblös Lindahl:
Klubblös Lindahl: ”Ny situation för mig”

15 maj 17:36

Hedvig Lindahl är klubblös efter fyra och ett halvt år i engelska Chelsea – men en återkomst till Sverige är inte aktuell. I stället blickar målvaktsstjärnan mot Frankrike, Tyskland eller Spanien. Och mot EM 2021 i England.

Tekniskt haveri under Lundviks repetition
Tekniskt haveri under Lundviks repetition

15 maj 17:34

John Lundvik har satsat på ett ännu ljusare nummer än tidigare inför Eurovision Song Contest. Men under onsdagen, några få timmar innan det viktiga genrepet inför juryn, blev det svart. Nu kallar teamet till krismöte.

MFF utan viktiga spelare i toppmötet
MFF utan viktiga spelare i toppmötet

15 maj 17:28

Anders Christiansen, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Fouad Bachirou och Jo Inge Berget är inte vilka dussinlirare som helst. Samtliga saknas i Malmö FF i torsdagens allsvenska toppmatch mot IFK Göteborg på ett förmodat utsålt Gamla Ullevi.


Krueger lämnar fotbollen för NHL
Krueger lämnar fotbollen för NHL

15 maj 17:28

I april avgick han som ordförande i Premier League-laget Southampton.


Johansson lyssnar på kritik om straffrabatt
Johansson lyssnar på kritik om straffrabatt

15 maj 17:08

Justitieministern kommer att gå vidare med det kritiserade förslaget om slopad straffrabatt för unga brottslingar. Samtidigt öppnar han för att göra ändringar i förslaget. – Jag tar till mig av den kritik som framförts, säger Morgan Johansson.


Klingberg ruvar på hämnd efter blåsningen
Klingberg ruvar på hämnd efter blåsningen

15 maj 17:01

John Klingbergs välkomnande till ishockey-VM blev en riktig blåsning: Hans hotellrum hade fyllts med 1 400 ballonger. – Svårslaget, men jag ska försöka hitta på något och komma tillbaka, säger backstjärnan.

Dumoulin ger upp i Girot med knäsmärtor
Dumoulin ger upp i Girot med knäsmärtor

15 maj 17:00

Knäsmärtan efter kraschen i går blev för stor. Den förre vinnaren av Giro d'Italia, Tom Dumoulin, tvingades dra sig ur årets upplaga av cykeltävlingen tidigt under den femte etappen.

99-åring drogad och bestulen
99-åring drogad och bestulen

15 maj 16:48

En 99-årig man i Hallsberg blev drogad och sedan bestulen. Nu har en 24-årig man fällts för den hänsynslösa stölden.


USA skjuter på hot om biltullar
USA skjuter på hot om biltullar

15 maj 16:37

Hotet om amerikanska biltullar mot omvärlden skjuts upp, uppger nyhetsbyrån Bloombergs som refererar till en myndighetskälla.

Militärer attackerade i Niger – minst 17 döda
Militärer attackerade i Niger – minst 17 döda

15 maj 16:37

Säkerhetsstyrkor söker igenom ett område i regionen Tillaberi i västra Niger där minst 17 militärer dödades i ett väpnat bakhåll i tisdags. Elva militärer saknas efter överfallet, som skedde i närheten av byn Tongo Tongo vid gränsen mot Mali.


Rekordtidigt VM-bygge:
Rekordtidigt VM-bygge: ”En styrka”

15 maj 16:25

Gabriel Landeskog kommer till VM på torsdagsmorgonen och planen är att han spelar direkt mot Österrike på eftermiddagen. Det innebär också att Tre Kronors VM-trupp är fulltalig fem dagar tidigare än i fjol. – Det är jättebra, en styrka, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Bekräftat: Madonna uppträder på Eurovision
Bekräftat: Madonna uppträder på Eurovision

15 maj 16:23

Madonna har anlänt till Tel Aviv för att uppträda under lördagens final i Eurovision Song Contest. Det ryktades länge om att världsstjärnan skulle komma på besök, men tidigare i veckan uppgav EBU (europeiska radio- och tv-unionen) att ett giltigt kontrakt för framträdandet saknades. Nu bekräftar Eurovisions svenska produktionschef Ola Melzig för Expressen att Madonna definitivt uppträder på lördag.

Man åtalas för mord i motionsspår
Man åtalas för mord i motionsspår

15 maj 16:09

En 32-årig man har åtalats för mordet på en man i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.


Kina blockerar Wikipedia på samtliga språk
Kina blockerar Wikipedia på samtliga språk

15 maj 16:09

Blockeringen av nätencyklopedin Wikipedia i Kina har vidgats till att omfatta alla språk, rapporterar nätövervakningsorganisationen OONI (Open Observatory of Network Interference), som kopplar uppgiften till att 30-årsdagen av massakern på Himmelska fridens torg infaller inom kort.


OH-flaggor förbjuds i stormötet
OH-flaggor förbjuds i stormötet

15 maj 16:01

IFK Göteborg är nästa allsvenska fotbollsklubb att påverkas av polisens förbud mot så kallade OH-flaggor. I torsdagens match hemma mot Malmö FF på Gamla Ullevi kommer overhead-flaggorna inte att vara tillåtna, skriver flera medier.

Fyra års fängelse för tandvårdsbedrägerier
Fyra års fängelse för tandvårdsbedrägerier

15 maj 15:40

Under fyra års tid plockade de ut närmare fem miljoner kronor i statligt tandvårdsstöd, för åtgärder som aldrig utförts. Nu har tretton personer dömts för bland annat grovt bedrägeri och penningtvätt.


Ford återkallar 270 000 bilar
Ford återkallar 270 000 bilar

15 maj 15:31

Biltillverkaren Ford Motor återkallar 270 000 bilar av modellen Ford Fusion. Modellåren 2013–2016 omfattas av återkallningen, som gäller bilar som har sålts i Nordamerika.


Skandalen växer – Giro-cyklist avstängd
Skandalen växer – Giro-cyklist avstängd

15 maj 15:23

Den österrikiska bloddopningsskandalen som rullades upp under längdskid-VM i Seefeld i februari växer. Fyra europeiska cyklister, varav två har avslutat sina karriärer, har blivit avstängda av Internationella cykelförbundet (UCI) misstänkta för dopning.

Oväntat bakslag för detaljhandeln i USA
Oväntat bakslag för detaljhandeln i USA

15 maj 15:18

Detaljhandeln i USA sjönk oväntat i april, då konsumenter drog ned på bilköp och annan konsumtion. Detaljhandeln i april minskade 0,2 procent jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement.

Chefsekonomen varnar för svag krona
Chefsekonomen varnar för svag krona

15 maj 15:01

Minskad konsumtion, svagare global efterfrågan och lägre bygginvesteringar gör att storbanken Nordeas ekonomer varnar för en halverad tillväxt, fallande inflation och stigande arbetslöshet. Chefsekonomen Annika Winsth varnar även för effekterna av den rekordsvaga kronan.

Miley Cyrus i
Miley Cyrus i ”Black mirror”

15 maj 14:51

Miley Cyrus spelar en av rollerna när sci fi-serien ”Black mirror” kommer tillbaka i sommar. Det framgår av en ny officiell trailer , som publicerades på onsdagen.

Misstänkt för Helsingborgsdåd snart i Sverige
Misstänkt för Helsingborgsdåd snart i Sverige

15 maj 14:46

Inom en eller några dagar väntas den misstänkte för det allvarliga knivdådet mot en kvinna i Helsingborg vara tillbaka i Sverige. Han greps natten till onsdag i Danmark och var sedan tidigare anhållen i sin frånvaro som misstänkt för mordförsök.


Depression i unga år kan prägla vuxenlivet
Depression i unga år kan prägla vuxenlivet

15 maj 14:42

Unga som tidigt i livet drabbas av depression eller ångest riskerar att få långvariga problem och hamna utanför arbetslivet. Därför är det så viktigt att samhället satsar på såväl tidig hjälp som uppföljningar, enligt Socialstyrelsen.

Idrottsborgarråd samlar polis och supportrar
Idrottsborgarråd samlar polis och supportrar

15 maj 14:42

Den pågående konflikten mellan polisen och svenska fotbollssupportrar har trappats upp de senaste dagarna. I ett försök att medla i situationen ska Stockholms vikarierande idrottsborgarråd Jonas Naddebo (C) samla några av parterna, enligt Aftonbladet.

Rissveds comeback – anmäld till världscuplopp
Rissveds comeback – anmäld till världscuplopp

15 maj 14:29

Jenny Rissveds, OS-guldmedaljör i mountainbike för knappt tre år sedan, är anmäld till söndagens världscuptävling i Albstadt, Tyskland. Om hon kommer till start blir det 24-åringens första världscuplopp på nästan två år, enligt SVT.


Fem gripna efter misstänkt rån i Malmö
Fem gripna efter misstänkt rån i Malmö

15 maj 14:15

Fem personer har gripits efter ett misstänkt rån i en bostad i stadsdelen Rosengård i Malmö. En man har förts till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida. Han och en kvinna ska ha utsatts för rånet.

Björkman om ASC:
Björkman om ASC: ”Friare och fräschare”

15 maj 14:14

Konceptet Eurovision Song Contest ska ”tas till andra sidan Atlanten”. Under en presskonferens i Tel Aviv bekräftar Christer Björkman planerna på American Song Contest. – Vi tycker att tajmningen är ganska bra, säger han.

May hoppas på sommarflört med Labour
May hoppas på sommarflört med Labour

15 maj 14:04

Ett par veckor har nu brittiska premiärministern Theresa May på sig att nå en uppgörelse med oppositionen, sedan hennes regering beslutat att låta underhuset rösta om brexit i början av juni. Källor inom Labour säger att partiet kommer att fälla förslaget om man inte nått en överenskommelse.

Överklagande om Swedbankutredning avslås
Överklagande om Swedbankutredning avslås

15 maj 13:55

Försöket att få Ekobrottsmyndigheten att utreda penningtvätt i Swedbank stöter på patrull igen.


Ikea överväger Northvolt-satsning
Ikea överväger Northvolt-satsning

15 maj 13:50

Möbelkedjan Ikeas ägare befinner sig i slutskedet av förhandlingar om att skjuta till pengar till batteritillverkaren Northvolts satsningar, enligt en talesperson för möbelvaruhuskoncernen.

”Game of thrones” kan vinna på MTV-gala

15 maj 13:38

Dramaserien ”Game of thrones”, dokumentären ”RBG” och Marvelfilmen ”Avengers: Endgame”. De är favoriterna när MTV ska dela ut priser på sin årliga film- och tv-gala. De har alla chans på fyra priser var och leder därmed nomineringsligan, skriver kanalen i ett pressmeddelande.


Eurovisions sändning hackad med explosioner
Eurovisions sändning hackad med explosioner

15 maj 13:25

I stället för musik visades explosioner för tittarna. Webbsändningen av semifinalen i Eurovision Song Contest hackades för tittarna i Israel.


Rod Stewart vägrar sluta: Jag älskar det
Rod Stewart vägrar sluta: Jag älskar det

15 maj 13:22

Fyra spelningar i veckan, i fyra länder – varför inte? Den Sverigeaktuelle rocklegendaren Rod Stewart, 74, har inga planer på att sakta ner. – Det är världens bästa jobb, varför skulle jag lägga av? Jag har inte tröttnat än, säger han.

Svensk landslagsspelare byter klubb
Svensk landslagsspelare byter klubb

15 maj 13:20

Handbollslandslagets Daniela Gustin byter klubb. Högersexan lämnar tyska mästarlaget Bietigheim för ett tvåårskontrakt med Horsens, nykomling i danska högstaligan, skriver managementföretaget som representerar 25-åringen.


Striktare abortlagar väcker vrede i USA
Striktare abortlagar väcker vrede i USA

15 maj 13:11

”Politikerna har tagit sig in i livmodern”. Abortförespråkande politiker rasar sedan Alabama godkänt USA:s hårdaste abortlag, som i princip totalförbjuder ingreppet. Flera andra delstater har också begränsat aborträtten kraftigt. Abortmotståndare är öppna med att det slutgiltiga målet är att riva upp aborträtten nationellt.


Fransk asyl till polischefs fru upprör Kina
Fransk asyl till polischefs fru upprör Kina

15 maj 13:02

Kina fördömer Frankrikes beslut att ge den tidigare Interpolchefen Meng Hongweis fru Grace asyl.


M och KD vill se mer kärnkraft i uppgörelse
M och KD vill se mer kärnkraft i uppgörelse

15 maj 12:54

Moderaterna och Kristdemokraterna vill uppdatera energiöverenskommelsen de gjorde med S, MP och C 2016 och föra in mer kärnkraft. För klimatets och leveranssäkerhetens skull, hävdar de. Går det inte vill de söka en ny uppgörelse – Liberalerna och SD erbjuder sig att hänga på.

Östersunds årsmöte utreds av förbundet
Östersunds årsmöte utreds av förbundet

15 maj 12:53

En medlem i allsvenska Östersunds FK har överklagat det extra årsmöte då Bo Ottosson valdes till ny ordförande efter brottsmisstänkte Daniel Kindberg, skriver Östersunds-Posten. Svenska fotbollförbundet utreder nu fallet.

Välte med dumper i Småland – dog
Välte med dumper i Småland – dog

15 maj 12:48

En man i 65-årsåldern har mist livet i en olycka på en gård i Nybro kommun, rapporterar Barometern.

Dalys golfbil delar legendarerna inför majorn
Dalys golfbil delar legendarerna inför majorn

15 maj 12:16

Rubrikmakaren John Daly får spela PGA-mästerskapen sittandes i en golfbil på grund av sin knäledsartros. Tävlingsledningens historiska dispens inför torsdagens inledande runda på Bethpage Black-banan engagerar. – Det är smärtsamt som fan, säger John Daly.


Fyra års fängelse för våldtäkt och sexköp
Fyra års fängelse för våldtäkt och sexköp

15 maj 12:15

En man i 60-årsåldern som vid en rad tillfällen köpt sex av en flicka i tonåren döms av Göteborgs tingsrätt till fyra års fängelse. Mannen döms sex fall av våldtäkt mot barn, samt för sexköp av barn vid 15 tillfällen.

Löfven: Ska göra ont att tumma på demokratin
Löfven: Ska göra ont att tumma på demokratin

15 maj 12:11

Socialdemokraternas EU-valmanifest innehåller ett 40-tal punkter, bland annat om jobb, klimat och kvinnors rättigheter. – Det är en handlingsplan för EU:s demokratiska värderingar, säger statsminister Stefan Löfven (S).


Polska ledare uppmanas fördöma antisemitism
Polska ledare uppmanas fördöma antisemitism

15 maj 12:05

Till följd av en rad händelser den senaste tiden uppmanar Judiska världskongressen Polens politiska och religiösa ledare att entydigt fördöma alla former av antisemitism.

Advokater sänker krav efter granskning
Advokater sänker krav efter granskning

15 maj 12:04

Tre advokater har sänkt sina ersättningskrav till Växjö tingsrätt efter en tidningsgranskning. Smålandsposten har bland annat visat hur en advokat begärt betalt för att vara i två rättssalar samtidigt.

Löfven: Fler än försvaret vill ha pengar
Löfven: Fler än försvaret vill ha pengar

15 maj 12:02

Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar bråket i försvarsberedningen. – Jag kan lova er. Det finns fler än försvaret som vill ha pengar, säger han.


Guldbacken klar för Brynäs
Guldbacken klar för Brynäs

15 maj 11:56

Frölundas SM-guldvinnande back och assisterande lagkapten Jonathan Sigalet förlängde inte kontraktet med Göteborgsklubben.

Sovande barn i beskjuten bostad i Småland
Sovande barn i beskjuten bostad i Småland

15 maj 11:51

Fem män i åldern 20–35 år har anhållits för mordförsök efter en skottlossning mot en bostad utanför Tingsryd i Småland sent på tisdagskvällen. Grannhuset träffades också av skott och i rummet innanför låg ett sovande barn, rapporterar Smålandsposten. Men ingen människa kom till skada.


”Ledningen har hållit människor i schack”

15 maj 11:36

Pingstpastorn Sune Nordin kopplades in som stöd till den uppmärksammade Filadelfiaförsamlingen i Knutby när ledargestalten Åsa Waldau tvingats bort. Genom sitt arbete kunde han följa hur församlingen bitvis öppnade sig för omvärlden – och hur den slutligen rasade som ett korthus.

Vinstökning för Schibsted
Vinstökning för Schibsted

15 maj 11:23

Den norska mediekoncernen Schibsted, som bland annat äger näthandelssajten Blocket och tidningarna Aftonbladet och Svenska Dagbladet, redovisar ett resultat före skatt på 514 miljoner norska kronor för årets första kvartal.

”Våldskultur” i Knutby – tre ledare åtalas

15 maj 11:21

En ”bestraffande våldskultur” och misshandel under så lång tid att offren har svårt att minnas enskilda tillfällen. Nu åtalas tre personer ur Knutbyförsamlingens ledning.


Oväntad effekt av sänkt ungdomsavgift
Oväntad effekt av sänkt ungdomsavgift

15 maj 11:20

Ökade investeringar och högre löner – för alla. Företag med många yngre anställda blev vinnarna när arbetsgivaravgifterna för unga sänktes 2007 och 2009, visar en ny studie.

Skråmos barn har kommit till Göteborg
Skråmos barn har kommit till Göteborg

15 maj 11:11

IS-rekryteraren Michael Skråmos barn har kommit till Göteborg. De sju barnen kom till Landvetter med flyg, tillsammans med sin morfar. Barnen kommer nu att tas omhand av socialtjänsten.


Surrogatmödrar släpps mot borgen
Surrogatmödrar släpps mot borgen

15 maj 11:02

Elva kvinnor som agerat surrogatmödrar i Kambodja har släpps mot borgen efter löften om att behålla barnen.

Ekberg tar paus från handbollslandslaget
Ekberg tar paus från handbollslandslaget

15 maj 10:54

Det blivande Tysklandsproffset Alfred Jönsson får en ny chans att göra debut i handbollslandslaget. Han finns med i truppen till sommarens Euro Cup-matcher mot Spanien och Österrike. Det gör inte lagkaptenen Niclas Ekberg, som har valt att ta en paus från landslaget.

Arbabi regisserar Anyuru-pjäs på Unga Klara
Arbabi regisserar Anyuru-pjäs på Unga Klara

15 maj 10:47

Johannes Anyurus hyllade roman ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” blir pjäs på Unga Klara i Stockholm nästa höst. För dramatisering och regi står Farnaz Arbabi, enligt ett pressmeddelande från teatern.

Gymnasieskola utrymd efter hot
Gymnasieskola utrymd efter hot

15 maj 10:41

Härnösands gymnasium har stängts efter det att ett hot riktats mot skolan, rapporterar lokala medier.


Filmrecension: Mysiga monster på planetäventyr
Filmrecension: Mysiga monster på planetäventyr

15 maj 10:35

Tioåriga Willy skiljs från sina astronautföräldrar och landar på en okänd planet. Det blir fullt av äventyr i en film som lutar sig tungt mot sina fantasifulla miljöer.

Filmrecension: Omar Sy borde lysa med större kraft
Filmrecension: Omar Sy borde lysa med större kraft

15 maj 10:24

Omar Sy är en strålande filmstjärna som enkelt överglänser de ganska mediokra filmer han ofta medverkar i. Som den här – som känns lika vilse som Odysseus på väg hem från Troja.

Nämndeman sparkas efter kommentar på nätet
Nämndeman sparkas efter kommentar på nätet

15 maj 10:13

Flera månader före rättegången kallade nämndemannen den misstänkta för ”brottsling” i en artikelkommentar på nätet. Nu får han sparken från sitt uppdrag vid Göteborgs tingsrätt, meddelar domstolen i ett pressmeddelande.


Så heter Lundells nya album
Så heter Lundells nya album

15 maj 10:06

”Tranorna kommer”. Det är titeln på Ulf Lundells nya album, som släpps den 17 maj. Skivan består av sju av de heminspelade låtar han släppte på skiva förra året, men som nu alltså ges ut i nyinspelade studioversioner.

Elavbrott orsakade bilköer i hela Stockholm
Elavbrott orsakade bilköer i hela Stockholm

15 maj 10:05

Södra länken, en viktig pulsåder för Stockholmstrafiken, stängdes av under morgonrusningen efter ett elavbrott. Vägar korkades igen över hela staden.


Låga betyg för svenskspel
Låga betyg för svenskspel

15 maj 10:01

Svenskutvecklade ”Imperator: Rome” har fått ett ljummet mottagande på distributionstjänsten Steam.