Jag hoppas att jag tack vare min överklagan
återigen får springa fritt.
Caster Semenya
 
Renard efter hjärnsläppet:
Renard efter hjärnsläppet: ”Reagerade bra”

12 juni 23:49

Frankrikes stjärna Wendie Renard var nära att bli syndabock efter ett historiskt dråpligt självmål i fotbolls-VM. Men Eugénie Le Sommer räddade ”Les Bleus” med sitt avgörande straffmål i 2–1-segern i stormötet med Norge. – Vi reagerade bra efter mitt självmål, säger Renard.

Morgan:
Morgan: ”Alla kan inte älska dig”

12 juni 22:15

USA fick kritik för hur de firade sina mål i 13–0-krossen mot Thailand i fotbolls-VM. Vissa ogillade att spelarna firade varje mål som om det vore det första.

Real Madrid värvar back för halv miljard
Real Madrid värvar back för halv miljard

12 juni 22:14

Ferland Mendy lämnar Lyon för spel i Real Madrid. Den spanska storklubben köper loss den 24-årige vänsterbacken för motsvarande 513 miljoner kronor, enligt den franska klubbens webbplats.


Tyskland mot gruppsegern:
Tyskland mot gruppsegern: ”Inte vackert”

12 juni 20:51

Ett mål. Det räckte för att Tyskland skulle säkra tre poäng mot Spanien och ta ett järngrepp om förstaplatsen i grupp B i fotbolls-VM. – Det var inte vackert, men framgångsrikt, säger matchhjälten Sara Däbritz efter 1–0-segern.

Froome på sjukhus efter svåra kraschen
Froome på sjukhus efter svåra kraschen

12 juni 20:11

Chris Froome är allvarligt skadad och missar Tour de France. Cykelstjärnan kraschade under träning i Frankrike, drabbades av tre frakturer och behandlas på Saint-Étiennes universitetssjukhus. ”Vi hjälper honom att omkalibrera och assisterar honom”, säger lagledaren Dave Brailsford.

Östersund utreds av Fifa
Östersund utreds av Fifa

12 juni 19:45

Östersund sålde anfallaren Saman Ghoddos till franska Amiens förra sommaren. Men övergången föregicks av meningsskiljaktigheter då spanska Huesca, som Ghoddos också var aktuell för, ansåg att man redan hade ett kontrakt klart med Ghoddos.

Svenska amatören historisk världsetta
Svenska amatören historisk världsetta

12 juni 19:26

Golftalangen Frida Kinhult har stått för en historisk bedrift. 19-åringen från Skaftö i Bohuslän klev under onsdagen upp som etta på amatörernas världsrankning. Något som ingen svensk lyckats med tidigare, enligt Svenska golfförbundet.


Woods vill spela OS – drömmer om guld
Woods vill spela OS – drömmer om guld

12 juni 18:52

Tiger Woods jagar golfkarriärens 16:e major i veckans US Open på Pebble Beach i Kalifornien. Men amerikanen drömmer även om en annan triumf – vid OS i Tokyo nästa sommar.


Dick Axelsson:
Dick Axelsson: ”Truppen är full”

12 juni 18:37

Det blir ingen fortsättning i Djurgården för Dick Axelsson. Eller? Den 32-årige SHL-profilen säger till Hockeynews att han inte finns med i Stockholmslagets trupp kommande säsong. Men Djurgården öppnar ändå upp för en fortsättning.

Fredricson: Tävlingen stärker oss ytterligare
Fredricson: Tävlingen stärker oss ytterligare

12 juni 18:10

Ännu ett stort ridsportsevenemang i Sverige står för dörren när en deltävling i Global Champions Tour för första gången anordnas på svensk mark. Och det stora affischnamnet, Peder Fredricson, anser att den nya tävlingen visar att svensk ridsport står högt i kurs.


Mild hyllar Isaks val:
Mild hyllar Isaks val: ”Otroligt fin klubb”

12 juni 17:59

Alexander Isak fortsätter sin fotbollskarriär i Spanien och Real Sociedad. Ett alldeles utmärkt val, menar förre landslagsstjärnan Håkan Mild – som spelade för den blåvitrandiga baskiska klubben på 1990-talet. – Han kommer till en otroligt fin klubb, säger Mild.


Dennerbys Nigeria nära åttondel: Inga misstag
Dennerbys Nigeria nära åttondel: Inga misstag

12 juni 17:54

Thomas Dennerbys Nigeria vann måstematchen mot Sydkorea i fotbolls-VM. 2–0 i Grenoble innebär att den afrikanska stornationen fortfarande har chansen att nå åttondelsfinal. – Vi gjorde inga misstag alls, säger lagets svenske förbundskapten.

Rolfö kan sparas:
Rolfö kan sparas: ”Väldigt viktig”

12 juni 17:45

Fridolina Rolfö ser ut som en nyckelspelare om Sverige ska lyckas i fotbolls-VM. Men historiken av skador gör att det kan bli aktuellt att spara anfallaren mot Thailand. – Med tanke på hennes skadebakgrund får vi se om vi startar henne eller vilar henne, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

Isak klar för Real Sociedad:
Isak klar för Real Sociedad: ”En dröm”

12 juni 17:01

Nu är det klart: Alexander Isak byter Tyskland mot Spanien. Den 19-årige anfallaren har skrivit på ett femårskontrakt med Real Sociedad. – Jag är tacksam för förtroendet, säger Isak.

Nu har också Janogy fått se sitt
Nu har också Janogy fått se sitt ”Messi-mål”

12 juni 15:56

Särskilt mycket sömn blev det inte. Men vad gör det när man dagen innan frälst Sverige med ett ”Messi-mål” i VM-debuten. – Jag har sett det några gånger nu, säger Madelen Janogy.

Isaks kometkarriär – från AIK till Sociedad
Isaks kometkarriär – från AIK till Sociedad

12 juni 15:25

Alexander Isak började spela fotboll i AIK som sexåring. Tio år senare dundrade han in i folks medvetanden genom ett sensationellt första år i allsvenskan. Så här har den snabba karriären sett ut, från genombrottet via rekordövergången till Dortmund – och nu till spanska Real Sociedad.


Förväntansfull Kinhult redo för US Open-debut
Förväntansfull Kinhult redo för US Open-debut

12 juni 14:09

Marcus Kinhult står inför ett av sitt livs största golfäventyr – karriärens första US Open. – Det känns som att fjärilarna kickar igång direkt, säger han.

Hjulmand tar över efter Hareide
Hjulmand tar över efter Hareide

12 juni 13:06

Det blir Nordsjælland-tränaren Kasper Hjulmand som tar över som förbundskapten i Danmark efter Åge Hareide, som slutar efter EM nästa år.

Yasin stängs av i tre matcher
Yasin stängs av i tre matcher

12 juni 12:47

Ahmed Yasin stängs av från spel i tre matcher i fotbollsallsvenskan.


Roddar avstod Sveriges träning
Roddar avstod Sveriges träning

12 juni 12:24

Dagen efter Sveriges 2–0-seger mot Chile var det en decimerad samling spelare som deltog i onsdagens träning. Samtliga som inledde öppningsmatchen i VM på bänken närvarade dock – utom Julia Roddar.

Han ska stoppa OS-festen i Stockholm
Han ska stoppa OS-festen i Stockholm

12 juni 11:46

Vad kan stoppa Stockholm från att få arrangera vinter-OS 2026? Giovanni Malago hoppas att han har svaret. TT har träffat mannen vars uppgift är att spräcka Sveriges OS-dröm och se till att Milano-Cortina vinner omröstningen om drygt en vecka.

Messi världens bäst betalde idrottare
Messi världens bäst betalde idrottare

12 juni 11:20

1,2 miljarder kronor. Så mycket pengar har Lionel Messi håvat in det senaste året om man ska tro Forbes. Enligt affärstidningen är argentinaren därmed världens bäst betalde idrottsman.

”VM – välkommen till Madelen Janogy”

12 juni 11:01

Sverige imponerade inte i VM-premiären mot Chile. Det gjorde däremot Madelen Janogy, konstaterar många av tidningskrönikörerna. ”Många undrade om hon skulle få spela VM. Nu säger vi VM – välkommen till Madelen Janogy”, skriver Piteå-Tidningens Per Sandberg.


Duplantis rekordplaner:
Duplantis rekordplaner: ”Har kapaciteten”

12 juni 10:30

VM i höst och OS nästa sommar är de stora målen. På vägen dit sneglar stavstjärnan Armand Duplantis också mot världsrekordet. – Jag tror att han har kapaciteten, säger pappa och tränaren Greg Duplantis.

Skidskytte tillbaka i SM-veckan
Skidskytte tillbaka i SM-veckan

12 juni 07:35

Skidskytte gör comeback på programmet när SM-veckan avgörs i Luleå och Boden nästa år. Det är första gången sedan 2012 sporten finns med i SM-veckan istället för att arrangera en egen svensk mästerskapstävling.


Janogy redo för startelvan?
Janogy redo för startelvan?

12 juni 05:55

Hon är Sveriges succéinhoppare. Men kanske har Madelen Janogy nu gjort sig förtjänt av en plats i startelvan. – Hon har visat att hon är en spelare som har avgörande kvaliteter, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.


Semenya siktar på att springa VM
Semenya siktar på att springa VM

12 juni 00:02

Federala högsta domstolen i Schweiz ogiltigförklarade Idrottens skiljedomstol Cas dom mot Caster Semenya. Sydafrikanskan är fri att tävla på medeldistans utan att sänka sina testosteronnivåer och har tagits ut i en preliminär VM-trupp till mästerskapet i Doha i höst.

Island slog Turkiet efter het uppladdning
Island slog Turkiet efter het uppladdning

11 juni 23:36

Förhandssnacket handlade om flygplatskaos och ansträngda diplomatiska relationer. Det återstår att se vad efterspelet blir. På fotbollsplanen vann i alla fall Erik Hamréns Island mot Turkiet med 2–1 – och hakar på i toppen av EM-kvalgrupp H.


13–0 i USA:s historiska VM-kross:
13–0 i USA:s historiska VM-kross: ”Mållös”

11 juni 23:35

USA inledde fotbolls-VM med en historisk målkavalkad till premiärmatch. 13–0 mot Thailand är den största segern någonsin i mästerskapets 28-åriga historia. – Det är otroligt, jag är mållös, säger femmålsskytten Alex Morgan.


Janogy om drömmålet:
Janogy om drömmålet: ”Otroligt mäktigt”

11 juni 23:33

En 600-mannakör gav VM-premiären i Rennes en sakral inramning. Sedan kom syndafloden som en skänk från ovan. Matchen avbröts, återupptogs – och fram steg frälsarna Kosovare Asllani och Madelen Janogy. – Det är otroligt mäktigt, faktiskt, en speciell känsla, säger Janogy efter 2–0-segern mot Chile.


”Det är bara krut i den tjejen”

11 juni 22:41

”Wow, riktigt imponerande.” ”Det är bara krut i den tjejen.” Lovorden från medspelarna haglade efter Madelen Janogys succéinhopp i VM-premiären.

Lindahl:
Lindahl: ”Vi kallar honom Rain man”

11 juni 22:33

Peter Gerhardsson har sett ut som en blöt hund så många gånger. Vart förbundskaptenen än går följer regnet efter, och kanske har det gett Sverige ett mentalt övertag. – Vi har en approach att det ska gå lite fel, att det ska bli lite grus i maskineriet. Då är vi på rätt väg, säger målvakten Hedvig Lindahl.

Asllanis förlösande mål:
Asllanis förlösande mål: ”Otrolig lättnad”

11 juni 22:17

Det dröjde till den 83:e minuten. Men chansen kom, och då var hon där. Kosovare Asllanis förlösande mål i VM-premiären var en av landslagsstjärnans skönaste fullträffar i karriären. – Det bara spelades upp i mitt huvud: ”Avgör, avgör”, säger hon.

Janogy avgjorde – och hyllades av systern
Janogy avgjorde – och hyllades av systern

11 juni 22:01

En fot med i Kosovare Asllanis 1–0 och sedan en soloräd fram till 2–0. Inhopparen Madelen Janogy var i fokus efter segern i VM-premiären mot Chile – och hyllades av sin tvillingsyster. – Hon skrev: ”Jag gråter, fy fan vad bra du är!”, säger hon.


Spanska medier: Isak klar för Sociedad
Spanska medier: Isak klar för Sociedad

11 juni 21:51

Alexander Isak lämnar den tyska storklubben Dortmund. Ny adress för den svenska anfallstalangen ser ut att bli spanska Real Sociedad. Enligt spanska medier kommer Isak att skriva på ett femårskontrakt inom kort.

Svensk succé i världscuppremiären
Svensk succé i världscuppremiären

11 juni 20:22

Det svenska orienteringslandslaget vann samtliga distanser i världscuppremiären i Helsingfors.


Piteåstjärnan missar resten av VM
Piteåstjärnan missar resten av VM

11 juni 19:36

Piteås nigerianska försvarsstjärna Faith Ikidi Michael missar resten av fotbolls-VM i Frankrike. 32-åringen blev utburen på bår i början av den andra halvleken i premiärmatchen mot Norge (0–3) i lördags och under tisdagen konstaterades graden av skadan på det inre ledbandet i ena knäet.

Ståhl floppade – sist i jakten på skärgårdsö
Ståhl floppade – sist i jakten på skärgårdsö

11 juni 19:12

Daniel Ståhl hade chans att vinna en finländsk skärgårdsö i Paavo Nurmi Games i Åbo. Men tävlingen blev en ordenlig missräkning för den svenske diskusstjärnan.

Vändningen: Världscuppremiär i Östersund 2020
Vändningen: Världscuppremiär i Östersund 2020

11 juni 19:00

Enligt ursprungsförslaget skulle Östersund tappa världscuppremiären i skidskytte säsongen 2020–2021 till finska Kontiolahti. Men nu har Internationella skidskytteförbundet (IBU) svängt och beslutat att de båda orterna ska dela på premiärtävlingen, skriver SVT.


Utredning mot Östersund nedlagd
Utredning mot Östersund nedlagd

11 juni 18:51

Svenska fotbollförbundet (SvFF) har lagt ner sin utredning av Östersund FK:s extrainsatta årsmöte då Bo Ottosson valdes till ny ordförande, enligt P4 Jämtland.


Thiems försonande gest till Williams
Thiems försonande gest till Williams

11 juni 18:26

Österrikiske tennisstjärnan Dominic Thiem säger att han vill spela mixeddubbel med Serena Williams – som en försonande gest efter deras bråk under Franska mästerskapen.

Svensk miljardmiss – tvingas räkna om OS-budget
Svensk miljardmiss – tvingas räkna om OS-budget

11 juni 18:03

Internationella olympiska kommittén, IOK, har tvingat Sverige att räkna om i sin OS-budget inför valet av värdstad till vinterspelen 2026, skriver Dagens Nyheter.

Sent mål räddade Europamästaren:
Sent mål räddade Europamästaren: ”Viktigt”

11 juni 17:52

Det krävdes tilläggstid för att Europamästaren Nederländerna skulle få hål på Nya Zeeland i VM-premiären. – Det var en svår match, säger mittfältsstjärnan Lieke Martens efter 1–0-segern.

Fougberg till VM som maratonlöpare
Fougberg till VM som maratonlöpare

11 juni 16:17

I senaste VM sprang Charlotta Fougberg 3 000 meter hinder och i fjol dubblerade hon i EM på 5 000 och 10 000.


Harder på plats bland de svenska fansen
Harder på plats bland de svenska fansen

11 juni 15:43

De svenska fansen har samlats i Rennes. Mitt i öltältet som är fyllt av gulklädda svenskar: Europas bästa fotbollsspelare, danskan Pernille Harder – också hon i Sverigetröja. – Det är lite annorlunda, säger 26-åringen inför Sveriges VM-premiär mot Chile.

Tuukka Rask – Bostons nyckel till Stanley Cup
Tuukka Rask – Bostons nyckel till Stanley Cup

11 juni 15:29

Han vaktade båsdörren när Boston vann Stanley Cup 2011. Åtta år senare är målvakten Tuukka Rask den stora nyckelspelaren när Boston kan säkra Stanley Cup-titeln mot St Louis i en sjunde och avgörande match. – Han har varit fantastisk i slutspelet, säger Bostons tränare Bruce Cassidy till NESN.


Duplantis första proffsdag: Framtiden tryggad
Duplantis första proffsdag: Framtiden tryggad

11 juni 14:38

Stavstjärnan Armand Duplantis hann knappt lämna collegelivet så hade han skrivit sitt första lukrativa sponsorkontrakt. Nu slipper den svenske Europamästaren bekymra sig om pengar. – Med det här avtalet har han tryggat sin framtid, säger hans agent Daniel Wessfeldt till TT.

Resten av VM i fara för tyska stjärnan
Resten av VM i fara för tyska stjärnan

11 juni 12:29

Tyskland har åkt på ett rejält bakslag i fotbolls-VM. Lagets stora stjärna, Dzsenifer Marozsán, är skadad och nu kan resten av turneringen vara i fara.

Lindahls googlande kan avgöra för Sverige
Lindahls googlande kan avgöra för Sverige

11 juni 12:18

Hittills i fotbolls-VM i Frankrike har det blåsts för straff fem gånger på nio matcher. Hedvig Lindahl vet att det är i ett sådant läge hon kan bli matchavgörande – och hon har gjort sin läxa. Trots ett gediget material från analytikerna sitter hon även och googlar straffskyttar på egen hand på hotellrummet.

Fonseca ny tränare i Robin Olsens Roma
Fonseca ny tränare i Robin Olsens Roma

11 juni 11:20

Portugisen Paulo Fonseca, närmast från den ukrainska klubben Sjachtar Donetsk, tar över som tränare för den italienska Serie A-klubben Roma. Han ersätter Claudio Ranieri som i sin tur tog över efter sparkade tränaren Eusebio Di Francesco den 8 mars i år.


Jan Jönsson tillbaka i Stabæk
Jan Jönsson tillbaka i Stabæk

11 juni 11:14

Han tillbringade sex säsonger i Stabæk och lämnade klubben 2010. Nu är Jan Jönsson, 59, tillbaka som tränare i laget han förde till norsk ligaseger 2008.

Hästskötaren som sadlade om till sportchef
Hästskötaren som sadlade om till sportchef

11 juni 11:09

I många år var det hennes jobb att hålla ryttarstjärnan Malin Baryard Johnssons hästar i toppskick. Sedan dess har Sara Johansson sadlat om. Nu är hon sportchefen som i veckan välkomnar världseliten till GCT-hoppningarna på Stockholms stadion. – Jag har verkligen nytta av att ha varit hästskötare, säger hon.

Rättegång mot Daniel Kindberg i höst
Rättegång mot Daniel Kindberg i höst

11 juni 08:47

Rättegången mot Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg skulle ha hållits i april men sköts upp på obestämd tid eftersom fler förhör skulle hållas och bevisning kontrolleras. Men nu meddelar Ångermanlands tingsrätt att rättegången mot Kindberg och ytterligare två personer inleds den 5 september.


Deppa inte Sverige – så går vi till EM ändå
Deppa inte Sverige – så går vi till EM ändå

11 juni 07:43

Blytung 0–3-förlust mot Spanien. Men Sverige har fortfarande stora chanser att nå fotbolls-EM 2020.

Larsson om näthatet:
Larsson om näthatet: ”Oacceptabelt”

11 juni 07:32

Sebastian Larsson fick chansen i stället för Kristoffer Olsson på det centrala mittfältet. Det räckte för att få igång Larssons kritiker. Handsen som gav Spanien straffen till 1–0 väckte än mer negativa omdömen på sociala medier. – Det är små människor som inte är värda några tankar, säger han.


Golden State räddade NBA:s finalserie
Golden State räddade NBA:s finalserie

11 juni 06:55

Med nöd och näppe lyckades Golden State hålla liv i finalserien i den amerikanska basketligan NBA. De regerande mästarna besegrade Toronto på bortaplan med 106–105 och det blir minst en match till innan serien är avgjord.


Rolfö inför VM-premiären:
Rolfö inför VM-premiären: ”Känns otroligt bra”

11 juni 06:00

Fridolina Rolfös karriär har kantats av skador, så också det senaste året. Men nu är Bundesligastjärnan redo att kliva fram som Sveriges nyckelspelare i VM. – Man har haft dagar då man inte har trott att det skulle vara möjligt. Men nu känns det otroligt bra, säger hon inför kvällens premiär mot Chile.

Tony Parker slutar efter 18 säsonger i NBA
Tony Parker slutar efter 18 säsonger i NBA

11 juni 05:24

Den franske basketspelaren Tony Parker lägger skorna på hyllan efter 18 säsonger i amerikanska proffsligan NBA.

Olsens storspel stoppade inte Spanien
Olsens storspel stoppade inte Spanien

11 juni 01:05

Han stod emot länge. Men till slut kunde inte ens Robin Olsen få stopp på spanjorernas tryck. – Vi visste att det skulle gå undan, säger målvakten efter Sveriges 0–3-förlust i EM-kvalet.


Johnsen räddade Lagerbäck från fiasko
Johnsen räddade Lagerbäck från fiasko

11 juni 00:04

Norska fotbollsherrarna var illa ute mot Färöarna – men räddades av Bjørn Maars Johnsens dubbel. AZ Alkmaar-anfallaren gjorde två nickmål i andra halvlek när Lars Lagerbäcks landslag tog första segern, 2–0, i EM-kvalet.


Oklart kring Claessons skada:
Oklart kring Claessons skada: ”Obehagligt”

10 juni 23:51

Viktor Claesson tog sig mot höger knä och haltade ut i EM-kvalmatchen borta mot Spanien (0–3). Det är oklart hur allvarlig skadan är – Claesson ska undersökas med magnetkamera under tisdagen. – Jag får en spark och så flyttar sig benet, säger högeryttern till Expressen.

Anderssons största förlust med landslaget
Anderssons största förlust med landslaget

10 juni 23:42

Ett svidande nederlag – och hans största förlust som förbundskapten. Spaniens 3–0 i EM-kvalet var svårt att svälja för Janne Andersson i hans 40:e landskamp. – Jag tycker att vi förlorar för stort. Vi fick inget med oss, säger han.

Buchanan frälste Kanada i VM-premiären
Buchanan frälste Kanada i VM-premiären

10 juni 22:58

Kanada gjorde det som förväntades och vann premiärmatchen i fotbolls-VM mot ett nederlagstippat Kamerun med 1–0.

”Två straffar – då blir det jobbigt för oss”

10 juni 22:56

En knäskadad svensk spelare, ett överlägset motstånd som inte verkade kunna knäcka det blågula försvaret. Likheterna med playoff-kvällen mot Italien 2017 var länge slående. Men till Milano läggs inte Madrid. Det var inte ens nära. Två spanska straffar och en upprullning gav 3–0 i EM-kvalet.


Claesson skadad och utbytt mot Spanien
Claesson skadad och utbytt mot Spanien

10 juni 21:35

Sverige fick en tuff inledning i EM-kvalets bortamöte med Spanien på Santiago Bernabéu i Madrid.


Duplantis lämnar skolbänken – blir professionell
Duplantis lämnar skolbänken – blir professionell

10 juni 20:57

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis avbryter sina collegestudier i USA för att satsa fullt ut på idrottskarriären.


Argentina skrällde – historisk poäng i premiären
Argentina skrällde – historisk poäng i premiären

10 juni 20:55

Argentinas fotbollsdamer stod för en skräll och spelade 0–0 i VM-premiären mot Japan. Landets första poäng i ett fotbolls-VM för damer. – Det var en väldigt svår match. Vi fick springa hela tiden, säger Estania Banini till Fifas webbplats.

Efter kritiken – RF-basen utreds
Efter kritiken – RF-basen utreds

10 juni 20:09

Riksidrottsförbundet, RF, har fått in 171 anmälningar mot ordföranden Björn Eriksson via sin visselblåsartjänst. Eriksson kritiseras för att sitta på dubbla stolar och ska nu utredas. – Jag känner mig lite orättvist utsatt för någon slags drevliknande historia, säger han.


Stjärnan kräver att ryska idrottsledare avgår
Stjärnan kräver att ryska idrottsledare avgår

10 juni 20:01

Ryska idrottsledare och tränare som inte jobbar tillräckligt hårt mot dopningen bör avgå. Uppmaningen kommer från den ryska friidrottsstjärnan Marija Lasitskene, världsmästare i höjdhopp.


Larsson in för Olsson mot Spanien
Larsson in för Olsson mot Spanien

10 juni 19:41

Kristoffer Olsson ut, Sebastian Larsson in. Uthållighet, rutin och löpstyrka ersätter spelintelligens och kvicka fötter på det centrala mittfältet. – Sebastian har lite andra egenskaper som jag tror passar bättre, säger Janne Andersson.


Seger:
Seger: ”Vi spelar för mer än bara Sverige”

10 juni 19:25

Kaptenens rygg är hel. Nu börjar fotbolls-VM för Sverige. Och det är inte vilket mästerskap som helst den här gången, säger Caroline Seger. – Man vet hur mycket en framgång skulle påverka damfotbollen för det landet som vinner, säger hon.

Sjögren kan peta norska succéanfallaren
Sjögren kan peta norska succéanfallaren

10 juni 18:53

Norge körde över Nigeria i VM-premiären. Trots det öppnar förbundskaptenen Martin Sjögren för ändringar i laguppställningen inför gruppspelets svåraste test: värdnationen Frankrike. – Det finns en stor möjlighet att ni får se en annan typ av uppställning, säger svensken.


Chiles stjärna:
Chiles stjärna: ”Här för att vinna”

10 juni 18:22

Sveriges premiärmotståndare Chile åkte på en stjärnsmäll i våras när man föll med 0–7 mot Nederländerna. Men enligt målvakten Christiane Endler har nederlaget bara gjort dem starkare. – Vi är här för att vinna, inte bara för att delta, säger PSG-stjärnan.


Semenya med i Sydafrikas VM-trupp
Semenya med i Sydafrikas VM-trupp

10 juni 17:55

Caster Semenya är med i Sydafrikas preliminära trupp till friidrotts-VM i Doha i månadsskiftet september–oktober. Detta trots att det inte är säkert att hon kommer tillåtas tävla i mästerskapet.

Sju VM-fester – så har det gått för Sverige
Sju VM-fester – så har det gått för Sverige

10 juni 17:26

Ett premiärbrons, ett historiskt silver och ett snöpligt hemma-VM. Här är Sveriges alla VM sedan det första mästerskapet för damer spelades 1991.


Landslagscenter till HV71
Landslagscenter till HV71

10 juni 17:21

HV71 fortsätter att plocka in meriterade nyförvärv inför kommande SDHL-säsongen. Senast i raden är landslagsforwarden Michelle Löwenhielm som återvänder till svensk ishockey efter fem säsonger i Nordamerika. Senaste säsongen spelade hon för Connecticut Whale i NWHL där det blev tre mål och sex poäng på 16 matcher.


Arvidsson mot världseliten – i padel
Arvidsson mot världseliten – i padel

10 juni 16:40

Den förra svenska tennisstjärnan Sofia Arvidsson är van att ställas mot världens bästa. Nu får hon göra det även i padel.

Under Gerhardsson får spelarna drömroller
Under Gerhardsson får spelarna drömroller

10 juni 15:50

Många tränare vill pussla in spelare i ett visst spelsystem. Peter Gerhardsson har gjort tvärtom. – Jag får äntligen spela på den positionen som jag älskar, säger Kosovare Asllani.


SHL-nykomlingen värvar back
SHL-nykomlingen värvar back

10 juni 15:34

SHL-nykomlingen Oskarshamn har skrivit kontrakt med 28-årige backen Henrik Nilsson, som senaste säsongen spelade i finska FM-ligan med Pelicans.


Sista VM-kvalchansen för stjärnskottet
Sista VM-kvalchansen för stjärnskottet

10 juni 14:40

Bara sju svenska simmare är ännu så länge VM-klara. Den här veckan är sista chansen då flera aspiranter med Victor Johansson i spetsen tävlar i Mare Nostrum. – Chanserna finns, framför allt för Victor, säger förbundskapten Ulrika Sandmark.

Spionen om Spanien:
Spionen om Spanien: ”Konsekvent spelsätt”

10 juni 12:17

Lasse Jacobsson har kartlagt närmare 40 spanska spelare inför kvällens EM-kval i Madrid. Landslagets matchbevakare slår fast: – Spanien spelar likadant oavsett vilka spelare de har på planen, men det gör det inte lättare att slå dem, säger han.


Mexikanska dömer Sveriges VM-premiär
Mexikanska dömer Sveriges VM-premiär

10 juni 12:12

Lucila Venegas heter domaren som tar hand om Sveriges första match i fotbolls-VM, mot Chile på tisdagen.


Brittiskt derby satte tittarrekord
Brittiskt derby satte tittarrekord

10 juni 11:31

Fotbolls-VM har börjat bra – tittarmässigt. 6,1 miljoner brittiska tv-tittare såg söndagens match i fotbolls-VM mellan England och Skottland. Det är nytt rekord för en damfotbollsmatch i brittisk tv, uppger BBC.

Örebro värvar kanadensisk back
Örebro värvar kanadensisk back

10 juni 11:12

I fredags blev Örebros backstjärna Nick Ebert klar för NHL-spel i Ottawa – nu har SHL-klubben värvat en ny kanadensisk back i 23-årige Aaron Irving från norska Storhamar.

Ingen hyllning av
Ingen hyllning av ”The Mauler” i Arboga?

10 juni 10:12

Svenske MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson har avslutat karriären. Men någon plan för att hylla 32-åringen finns inte i hemkommunen Arboga.

Johan Olsson fortsätter i landslaget
Johan Olsson fortsätter i landslaget

10 juni 09:30

Den förre landslagsåkaren Johan Olsson fortsätter att jobba med skidlandslaget. 39-åringen, som förra året återvände till landslaget i en tränarroll på halvtid, kommer att arbeta med individanpassad teknikutveckling av åkarna tillsammans med Lars Ljung.


Ferrari överklagar Vettels straff
Ferrari överklagar Vettels straff

10 juni 08:56

Ferrari väljer att överklaga det tidsstraff som kostade Sebastian Vettel segern i söndagens formel 1-lopp i Montreal, Kanada.

Förre basebollstjärnan skjuten
Förre basebollstjärnan skjuten

10 juni 08:17

Den tidigare basebollstjärnan David Ortiz, trefaldig vinnare av World Series med Boston Red Sox, blev skjuten i ryggen i Santo Domingo, Dominikanska republiken, på söndagen, uppger inhemsk polis för CNN.


Rask förstörde St Louis stora fest
Rask förstörde St Louis stora fest

10 juni 06:57

St Louis hade laddat för fest, den 9 juni skulle bli en historisk dag när Blues för första gången skulle vinna Stanley Cup. Men Boston ville annat, bortalaget förstörde festen och vann den sjätte finalmatchen med 5–1. – Det var vårt mål hela tiden, och nu är vi där, säger Bostons Patrice Bergeron.


Försvarsspelet i fokus för Sverige
Försvarsspelet i fokus för Sverige

10 juni 06:15

Taktiken har använts mot Frankrike, Italien och Tyskland. Nu är det Spaniens tur att få känna på Sveriges tajta och noggranna kollektiva försvarsspel. – Om de ska göra mål måste de göra något riktigt bra, säger Mikael Lustig inför kvällens EM-kvalmatch.


Märkliga förklaringen till kollapsen: Rödbetor
Märkliga förklaringen till kollapsen: Rödbetor

10 juni 06:00

Sverige tog med sig en märklig lärdom från kollapsen i VM-premiären för fyra år sedan. – Det blir definitivt ingen rödbetsjuice den här gången, säger Nilla Fischer. Men landslagsläkaren tillbakavisar spelarnas teori.

St Louis-tidning firade för tidigt
St Louis-tidning firade för tidigt

10 juni 05:44

St Louis förlorade den sjätte Stanley Cup-finalen mot Boston med 1–5, och gick miste om chansen att fira en historisk triumf inför hemmafansen. Men den som läste St Louis Post-Dispatch fick under några timmar en alternativ historieskrivning.


Anna Nordqvist stod stadigt i vinden
Anna Nordqvist stod stadigt i vinden

10 juni 01:50

När konkurrenterna tappade höll Anna Nordqvist i spelet. Svenskan klättrade till en fjärdeplats i LPGA-tävlingen i New Jersey, hennes bästa placering sedan förra sommaren.


Stenson dalade på sista dagen
Stenson dalade på sista dagen

10 juni 00:18

Henrik Stenson hade häng på en riktig topplacering inför den fjärde rundan av PGA-tourtävlingen i kanadensiska Hamilton – men det blev i stället en dalande avslutning för svensken.

Portugal mästare i Nations League
Portugal mästare i Nations League

9 juni 23:54

Portugal är historiskt som första nation att vinna Nations League. Mot Nederländerna i finalen blev det seger med 1–0 inför en jublande hemmapublik. – Jag är väldigt glad och stolt, säger Bernardo Silva som utsågs till turneringens bäste spelare.

Hamilton tog kontroversiell seger i Kanada
Hamilton tog kontroversiell seger i Kanada

9 juni 22:57

Lewis Hamilton tog en ny seger i Montreal – trots att han var tvåa i mål. Efteråt buades britten ut efter en incident där ledande Sebastian Vettel blev straffad med tidstillägg. – Folk borde inte bua åt Lewis. Är det något de ska bua åt så är det beslutet, säger Vettel.


Brons till Salminen i världscupen
Brons till Salminen i världscupen

9 juni 21:52

Max Salminen hade slagläge inför den sista tävlingsdagen i Marseille – men till sist fick han nöja sig med att vara bronsmedaljör efter söndagens världscupfinal i finnjolle.


Englands drömstart – vann brittiskt derby
Englands drömstart – vann brittiskt derby

9 juni 21:20

Det blev spännande in i det sista. Men England pallade för favorittrycket i sin öppningsmatch i VM och besegrade Skottland med 2–1. – Jag är överlycklig, säger målskytten Nikita Parris.


Montler skadad efter olycklig landning
Montler skadad efter olycklig landning

9 juni 21:06

Thobias Montler har radat upp fina insatser i inledningen av utomhussäsongen 2019 och vuxit fram till en medaljkandidat när VM avgörs i Doha, Qatar senare i höst.

Moreno har stor respekt för Sverige
Moreno har stor respekt för Sverige

9 juni 21:04

Spaniens förbundskapten Luis Enrique ledde inte sitt lag i 4–1-segern mot Färöarna. Han saknas även mot Sverige på Santiago Bernabéu. Personliga skäl stoppar Enrique som dock står i tät kontakt med sin närmaste medhjälpare Robert Moreno. – Vi gör vad vi kan för att hans frånvaro inte ska påverka oss, säger mitbacksstjärnan Sergio Ramos.