Vi måste bevisa att vi, både tekniskt
och fysiskt, är lika bra som männen.
Stéphanie Frappart
 
Mycket nytt i Löws landslag
Mycket nytt i Löws landslag

9 okt 23:14

Inte en enda spelare från världsmästarlaget i Brasilien 2014 fanns på planen och dessutom saknade Tyskland åtskilliga spelare på grund av skador i kvällens 2–2-möte med Argentina.


Fotbollsstjärnan byter sport
Fotbollsstjärnan byter sport

9 okt 22:43

Förre tjeckiske stjärnmålvakten Petr Cech byter underlag – från gräs till is.

”Löven” vann toppmötet – pratar inte SHL

9 okt 21:43

Han var arkitekten bakom Oskarshamns skrällavancemang till högsta serien – och har på kort tid fört sin nya klubb Björklöven till förstaplatsen i hockeyallsvenskan. Men sportchefen Per Kenttä vägrar prata SHL – trots säkra 6–3 mot Karlskoga i toppmötet. – Det vore som att skriva sin egen dödsdom, säger han till C More.


Goop förste svenske kusk till 7 000 segrar
Goop förste svenske kusk till 7 000 segrar

9 okt 21:18

7 000 segrar. Den milstolpen som kusk nådde Björn Goop när han förde Reverend Wine över mållinjen som jubileumsvinnare på Solvalla.


Förbundskapten inblandad i polisjakt
Förbundskapten inblandad i polisjakt

9 okt 20:59

Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen är tjänstledig från sitt jobb som polis – men gav sina kollegor en hjälpande hand och tog fast en inbrottstjuv. – Jag la ihop ett och ett och tänkte att här behöver jag nog hjälpa till, säger hon till Radiosporten.

Alingsås utökade serieledningen
Alingsås utökade serieledningen

9 okt 20:41

Sjunde segern på åtta matcher och utökad serieledning i handbollsligan. Alingsås öser på och i toppmatchen mot Lugi var segern aldrig i fara. Serietrean (inför matchen) från Lund var aldrig i ledning.

Talangen Berge vill ha kvar Lagerbäck
Talangen Berge vill ha kvar Lagerbäck

9 okt 19:08

Lars Lagerbäck har ett utgående kontrakt som förbundskapten för det norska fotbollslandslaget. Nu höjs spelarröster för att han ska vara kvar. – Det är inte mitt jobb att tillsätta tränare, men jag är i alla fall väldigt nöjd med honom, säger Sander Berge.

Ryssland tog historiskt guld
Ryssland tog historiskt guld

9 okt 18:43

Ryssland tog för första gången VM-guld i herrarnas lagtävling i gymnastik-VM.

SO-drömmen lever för
SO-drömmen lever för ”Pim-Pim”

9 okt 17:58

Joachim ”Pim-Pim” Johansson tog andra raka segern i sin tillfälliga comeback på tennisplanen och är nu bara en seger från att ta plats i kvalturneringen i Stockholm Open.


Samarbete kring framtidens idrottshallar
Samarbete kring framtidens idrottshallar

9 okt 17:24

Det är stor brist på idrottshallar i Sverige. Därför ska de fem största idrottsförbunden för inomhusidrott – basket, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll – inleda ett samarbete med en arkitektbyrå för att ta fram ett koncept för framtidens idrottshall.

”Fifa måste agera mycket mer kraftfullt”

9 okt 17:23

Efter påtryckningar från Fifa tillåts iranska kvinnor att gå på VM-kvalmatchen i fotboll mot Kambodja. Men blir det en dörröppnare? – Nej, det tror jag inte, möjligen ett första pyttelitet steg, säger Pezhman Pars, expert på iransk fotboll.

Tyfonen Hagibis hotar F1 och rugby-VM
Tyfonen Hagibis hotar F1 och rugby-VM

9 okt 16:07

Hagibis är det största orosmomentet i Japan just nu. Tyfonen med en vindhastighet på upp till 80 sekundmeter kan ställa till problem för formel 1-loppet på Suzukabanan och rugby-VM i helgen.


Nilsson Lindelöf: Får se hur ryggen reagerar
Nilsson Lindelöf: Får se hur ryggen reagerar

9 okt 15:59

Victor Nilsson Lindelöfs rygg blir bättre – men håller honom ännu borta från full träning. Mittbacksstjärnan hoppas ändå på spel i EM-kvalet borta mot Malta på lördag. – Jag har gjort övningar i dag och så får vi se hur ryggen reagerar på det, säger 25-åringen.

Johaug möter landslagskompis i terräng-NM
Johaug möter landslagskompis i terräng-NM

9 okt 14:05

Therese Johaug vann 10 000-metersloppet på bana i NM i utklassningsstil. Nu fortsätter hon att testa sin kapacitet i löpning. Den norska skidstjärnan är anmäld till de norska mästerskapen i terränglöpning som avgörs i Frognerparken i Oslo.

Ekstrand avslutar karriären
Ekstrand avslutar karriären

9 okt 14:04

Den tungt skadedrabbade försvararen Joel Ekstrand är överens med AIK om att bryta kontraktet och 30-åringen avslutar därmed också sin karriär. Han har tillhört den allsvenska fotbollsklubben sedan januari 2018, men har bara gjort två tävlingsmatcher för laget på grund av skador.

Pioli ny tränare i Milan
Pioli ny tränare i Milan

9 okt 12:34

Det blev som väntat Stefano Pioli som tar över som tränare för Milan. Han ersätter Marco Giampaolo som sparkades i går efter fyra förluster i säsongens första sju fotbollsmatcher.


Stenson affischnamnet i Hongkong
Stenson affischnamnet i Hongkong

9 okt 11:15

En rad evenemang, däribland en WTA-turnering i tennis och en PGA-turnering i golf, har ställts in till följd av protesterna i Hongkong. Men Europatourtävlingen Hong Kong Open i november ska genomföras som planerat - och Henrik Stenson är affischnamnet för tävlingen.

NBA-event ställs in – oro för stormatcherna
NBA-event ställs in – oro för stormatcherna

9 okt 10:59

Konflikten mellan den amerikanska basketligan NBA och Kina blir allt mer infekterad. Shanghais idrottsdepartement har ställt in ett supporterevenemang inför veckans planerade träningsmatcher mellan Los Angeles Lakers och Brooklyn Nets. Enligt New York Times växer oron över att även matcherna kommer att ställas in.


Efter kritiken – Bengtsson stöttar Qatar-VM
Efter kritiken – Bengtsson stöttar Qatar-VM

9 okt 08:58

Kritiken var hård mot att Qatar tilläts arrangera friidrotts-VM. Men det finns de som väljer att se det på ett annat sätt. – Jag tror att det blir mycket lättare att förändra om man först får se hur det är, att man får se verkligheten först, säger stavhopparen Angelica Bengtsson till SVT.


Peterson vidare till kvartsfinal i Tianjin
Peterson vidare till kvartsfinal i Tianjin

9 okt 07:34

Efter segern mot Venus Williams fortsätter Rebecca Peterson sin frammarsch i WTA-turneringen i Tianjin. I den andra omgången väntade kinesiskt motstånd i form av 155:e-rankade Wang Xinyu, vilket inte skulle innebära särskilt stora problem för svenskan, som är 55:a på rankningen.

Washington föll i Kuznetsovs comeback
Washington föll i Kuznetsovs comeback

9 okt 06:24

Skandalomsusade Jevgenij Kuznetsov är tillbaka på NHL-isen. Men stjärnans comeback räckte inte för Washington, som förlorade mot Dallas i förlängning.


Hyllningen till Asllani:
Hyllningen till Asllani: ”Vill bli som hon”

9 okt 06:05

Kosovare Asllani gjorde lite som hon ville i EM-kvalsegern mot Slovakien. Vid sin sida hade hon Julia Zigiotti Olme, 21, som inspireras stort av sin mer rutinerade landslagskompis. – Man vill komma upp till hennes nivå och kunna bli som hon i framtiden, säger Zigiotti Olme.


Hyllningen till Asllani:
Hyllningen till Asllani: ”Vill bli som hon”

9 okt 06:05

Kosovare Asllani gjorde lite som hon ville i EM-kvalsegern mot Slovakien. Vid sin sida hade hon Julia Zigiotti Olme, 21, som inspireras stort av sin mer rutinerade landslagskompis. – Man vill komma upp till hennes nivå och kunna bli som hon i framtiden, säger Zigiotti Olme.


Franske stjärnan missar EM-kval
Franske stjärnan missar EM-kval

8 okt 23:22

Frankrikes anfallare Kylian Mbappe missar de viktiga EM-kvalmatcherna mot Island och Turkiet på grund av skada.

Djurgården och Luleå slutspelsklart i CHL
Djurgården och Luleå slutspelsklart i CHL

8 okt 22:55

Djurgården säkrade en slutspelsplats i Champions Hockey League – tack vare ett glödhett powerplay och en norrman i storform. Stockholmslaget gjorde fem mål i numerärt överläge i 6–3-segern hemma mot Mannheim. Även Luleå är vidare till åttondelsfinal efter 6–3 borta mot Belfast.

Blackstenius svar på petningen: två mål
Blackstenius svar på petningen: två mål

8 okt 22:24

Stina Blackstenius lämnades utanför startelvan mot Slovakien. Men landslagsanfallaren gav svar på tal när hon blev inbytt i halvtid. – Det var bara att försöka komma in med så mycket energi som möjligt, säger hon efter sina två mål i 7–0-segern.

Janogy klev av med vadskada
Janogy klev av med vadskada

8 okt 21:39

Madelen Janogy fick chansen från start, centralt i det svenska anfallet i EM-kvalmatchen mot Slovakien. Men Piteåanfallaren tvingades kliva av fotbollsplanen redan i halvtid, med skadekänningar i ena vaden.


Asllani bakom EM-kvalkrossen: På spelhumör
Asllani bakom EM-kvalkrossen: På spelhumör

8 okt 21:09

Nästan 10 000 personer trotsade den göteborgska höstkylan. Kosovare Asllani gav dem ensam valuta för pengarna. Mittfältaren låg bakom det mesta när Sverige slog Slovakien med 7–0 i EM-kvalet på Gamla Ullevi. – Jag var på spelhumör, säger hon till C More.

Ericsson lagkamrat med Rosenqvist i Indycar
Ericsson lagkamrat med Rosenqvist i Indycar

8 okt 21:06

Marcus Ericsson fortsätter karriären i Indycar.


Biles historisk när USA vann enkelt VM-guld
Biles historisk när USA vann enkelt VM-guld

8 okt 20:28

USA:s gymnastiklag hade inga som helst problem med att ta sitt femte raka VM-guld.

Milan sparkar tränaren
Milan sparkar tränaren

8 okt 20:07

Efter bara sju matcher får Milans tränare Marco Giampaolo leta nytt jobb.

Dennerby lämnar Nigeria – som missar OS
Dennerby lämnar Nigeria – som missar OS

8 okt 19:40

Nu är det klart. Sveriges förre förbundskapten i fotboll, Thomas Dennerby, lämnar Nigerias landslag.


Lagerbäck: Aldrig förlorat hemma mot Spanien
Lagerbäck: Aldrig förlorat hemma mot Spanien

8 okt 18:24

Lars Lagerbäck menar att Norge kan ta poäng hemma mot Spanien på lördag. Spanjorerna kommer till Ullevål med sex raka segrar och bara tre insläppta mål i EM-kvalet hittills, men den norske förbundskaptenen pekar – med glimten i ögat – på sin egen fina statistik mot den trefaldiga Europamästaren i fotboll.

EM-kvaldoldisen:
EM-kvaldoldisen: ”Vi använder fotbollsspråket”

8 okt 18:15

Albin Ekdal på ena sidan, Filip Helander på andra. Det är så Riccardo Gagliolo tar sig fram under karriärens första landslagssamling. – De flesta av oss spelar i utländska klubbar och är vana vid att kommunicera på olika språk. Det är egentligen inte så konstigt, säger Helander.


Zlatan:
Zlatan: ”En symbol för dem som inte passar in”

8 okt 17:28

Cirkeln är sluten för Zlatan Ibrahimovic. Nu hoppas Sveriges främste herrspelare i fotboll att hans staty kan inspirera andra. – Den är en symbol för dem som inte känner sig välkomna, inte passar in eller känner att de inte ser ut som alla andra, säger 38-åringen under invigningen i Malmö.

Förre världsmästaren Schweinsteiger lägger av
Förre världsmästaren Schweinsteiger lägger av

8 okt 17:16

Bastian Schweinsteiger, VM-guldmedaljör med Tyskland 2014, lägger av.

Dackarnas stjärna förlänger
Dackarnas stjärna förlänger

8 okt 17:15

Den polske VM-sexan Maciej Janowski har förlängt sitt kontrakt med Dackarna och kommer nästa år att köra i speedwayklubben från Målilla för femte säsongen i rad.


”Pim-Pim” vann i comebacken

8 okt 16:53

Sex år efter en första tillfällig comeback i tennis stod Joachim ”Pim-Pim” Johansson som segrare i en tävlingsmatch igen.

Piraterna riskerar konkurs:
Piraterna riskerar konkurs: ”Jobbat febrilt”

8 okt 16:17

Speedwaylaget Piraterna är bara två veckor från konkurs, rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland. Ordföranden Sven Gustafsson bekräftar att elitserieklubben från Motala inte har betalat ut några löner till sina förare för oktober och nu har klubben satt en tidsfrist på två veckor att få ut pengarna.


Quaison:
Quaison: ”Tror inte att Janne är rasist”

8 okt 14:49

Zlatan Ibrahimovic vässade knivarna rejält – och gick till hårt angrepp mot Janne Andersson. Spelarna i fotbollslandslaget känner dock inte igen sig i kritiken mot förbundskaptenen. – Jag tror inte att Janne är rasist, säger Robin Quaison.

Potters pengar kan rädda Östersund
Potters pengar kan rädda Östersund

8 okt 14:16

Östersunds tidigare succétränare Graham Potter har gett pengar till den allsvenska klubben som befinner sig i ekonomisk kris.

Ny jätteförlust för Trumps golfbana
Ny jätteförlust för Trumps golfbana

8 okt 13:54

Donald Trumps skotska golfanläggning Turnberry noterade en förlust på motsvarande 130 miljoner kronor förra året. USA:s president har ägt banan sedan 2014 och det är femte året i rad som Turnberry går back.

Bahta nekas HD-prövning
Bahta nekas HD-prövning

8 okt 13:45

Meraf Bahta, som varit avstängd i ett år för brott mot dopningsreglerna, nekas prövning i Högsta domstolen, skriver Dagens Nyheter med hänvisning till nyhetsbyrån Siren.


Guidetti klev av träning inför EM-kvalet
Guidetti klev av träning inför EM-kvalet

8 okt 13:28

John Guidetti tvingades avbryta dagens landslagsträning inför EM-kvalmatchen borta mot Malta på lördag. La Liga-anfallaren halkade i slutet av träningen då spelarna körde smålagsspel och klev sedan av, haltande.

Slovakiska stjärnan hyllar Sverige
Slovakiska stjärnan hyllar Sverige

8 okt 13:24

Dominika Skorvánková lyfts fram som det största hotet mot en svensk seger i EM-kvalet i kväll. Men slovakiskan är ödmjuk inför matchen mot VM-bronsmedaljörerna. ”Det är ett fantastiskt lag”, säger Bayern Münchenstjärnan.

NBA-basen:
NBA-basen: ”Vi ber inte om ursäkt”

8 okt 13:07

NBA-ledaren Daryl Moreys tweet om protesterna i Hongkong har väckt ilska i Kina. Nu svarar den amerikanska basketligan. – Vi ber inte om ursäkt för Daryls rätt att uttrycka sig, säger NBA-basen Adam Silver.


Uefa utreder MFF och FCK
Uefa utreder MFF och FCK

8 okt 10:02

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har inlett en utredning mot FC Köpenhamn och Malmö FF efter Europa Leaguematchen på Malmö stadion den 3 oktober.

Efter tårarna – Murray klar för Australian Open
Efter tårarna – Murray klar för Australian Open

8 okt 09:22

Skadedrabbade Andy Murray har missat tre raka singelturneringar i grand slam-sammanhang. Men i Australian Open i början av nästa år gör den 32-årige brittiske tennisstjärnan comeback, meddelar tävlingsledningen.


Olofssons nya succé – men Buffalo förlorade
Olofssons nya succé – men Buffalo förlorade

8 okt 08:36

Victor Olofsson fortsätter att vara en av de hetaste svenskarna i inledningen av NHL. I 3–4-förlusten efter förlängning borta mot Columbus räddade Örnsköldsviksonen poäng med sitt tredje mål för säsongen.


Zlatan till angrepp mot Janne Andersson
Zlatan till angrepp mot Janne Andersson

8 okt 07:38

Zlatan Ibrahimovic anser sig ha öppnat dörrar för fotbollsspelare med invandrarbakgrund. Men i en intervju i Expressen går han till hårt angrepp mot förbundskapten Janne Andersson och hur hans uttagningar sett ut.

”Det blir svensk seger och en nolla”

8 okt 05:15

Hon var inte med när Göteborg bjöd fotbollslandslaget på fest i somras. I kväll tänker Hedvig Lindahl betala tillbaka genom att hålla nollan inför 10 000 åskådare på Gamla Ullevi. – Vi behöver peppning från publiken, framför allt nu när vi har ett lite nykomponerat lag, säger målvakten inför kvällens EM-kvalmatch mot Slovakien.

Guide: EM-kval, Sverige–Slovakien
Guide: EM-kval, Sverige–Slovakien

8 okt 05:00

Av någon anledning brukar det bli publikfest när Slovakien gästar Gamla Ullevi. I kväll väntas på nytt över 10 000 åskådare när Sverige tar emot slovakiskorna i EM-kvalet i fotboll. Här är några saker att ha koll på inför matchen.


Lyon sparkar tränaren
Lyon sparkar tränaren

7 okt 22:41

Franska Lyon sparkar sin tränare Sylvinho och ersätter honom tillfälligt med Gerald Baticle.


Krisläge för Östersund:
Krisläge för Östersund: ”Oerhört akut”

7 okt 22:25

Det ekonomiska läget för krisdrabbade allsvenska fotbollsklubben Östersund är akut. Enligt ett medlemsbrev har klubben en skatteskuld på 1,4 miljoner kronor som måste betalas omgående. – Läget är oerhört alarmerande och oerhört akut, säger advokat Tom Pripp, adjungerad styrelseledamot, till Östersundsposten.

NBA-ledare i blåsväder efter Hongkongstöd
NBA-ledare i blåsväder efter Hongkongstöd

7 okt 21:47

En kommentar på Twitter som gav stöd åt de protesterande i Hongkong har gjort att NBA-laget Houstons general manager Daryl Morey hamnat i rejält politiskt blåsväder.

Ekdals klubb byter tränare
Ekdals klubb byter tränare

7 okt 21:46

Albin Ekdal får bekanta sig med en ny tränare efter EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien.

Bombhot stoppade inte Skövdematch
Bombhot stoppade inte Skövdematch

7 okt 21:14

Ett bombhot mot Skövde arena hotade måndagskvällens match i handbollsligan mellan IFK Skövde och Ystads IF. Men sedan polis undersökt området kunde matchen genomföras, skriver Skaraborgs Allehanda.


Granqvist mår bättre efter spruta
Granqvist mår bättre efter spruta

7 okt 20:05

Humöret är bättre, likaså formen. Anledningen: En spruta. – Jag känner mig mycket bättre inför den här samlingen, säger landslagets lagkapten Andreas Granqvist.


Lång vila för Tottenhams målvakt
Lång vila för Tottenhams målvakt

7 okt 19:48

Allt går snett för Tottenham just nu. På måndagen kom domen för lagets franske landslagsmålvakt Hugo Lloris som skadade sig i 0–3-förlusten mot Brighton i lördags:


”Märktes i kroppen att det var något speciellt”

7 okt 19:46

Mitt i derbybesvikelsen fick han ett glädjebesked: En plats i A-landslaget. – Det märktes i kroppen att det var något speciellt som hade hänt, säger Marcus Danielson.

Zibanejad veckans stjärna i NHL
Zibanejad veckans stjärna i NHL

7 okt 18:49

Fyra mål och åtta poäng på två matcher.


Macias världstvåa på judoranking
Macias världstvåa på judoranking

7 okt 18:31

Tommy Macias hade ett misslyckat VM i augusti och åkte ut direkt – men den svenske judostjärnan klättrar ändå på världsrankingen. Efter den senaste världscuptävlingen är han uppe på andra plats på världsrankingen i 73-kilosklassen, vilket är en tangering av den högsta rankingen en svensk judoka haft, skriver Svenska judoförbundet i ett pressmeddelande.


OS-forwarden tillbaka i SHL
OS-forwarden tillbaka i SHL

7 okt 17:16

OS-forwarden Alexander Bergström vänder hem till SHL efter två säsonger i KHL.


Lewicki förlänger med MFF till 2024
Lewicki förlänger med MFF till 2024

7 okt 16:27

Oscar Lewicki förlänger kontraktet med Malmö FF i fem år till.

Murray klättrar över 200 platser
Murray klättrar över 200 platser

7 okt 16:26

Den tidigare världsettan Andy Murray klättrade över 200 platser när den senaste världsrankningen släpptes. Skotten, som fortsätter sin resa tillbaka efter höftoperationen som räddade hans tenniskarriär tidigare i år, tog sig till kvartsfinal i ATP-turneringen i Peking i förra veckan och lyfter nu 214 placeringar på rankningen, från 503:e till 289:e plats.


Gerhardsson om skadorna:
Gerhardsson om skadorna: ”Ointressant”

7 okt 16:15

Sverige är ovanligt skadedrabbat och måste klara sig utan Caroline Seger även i EM-kvalet mot Slovakien. Förbundskapten Peter Gerhardsson är dock inte orolig. – Jag tänker inte ens på spelare som inte är tillgängliga, säger han.


Så når Sverige fotbolls-EM 2020
Så når Sverige fotbolls-EM 2020

7 okt 15:39

Kniper Sverige en topp två-placering i gruppen? Eller måste Janne Anderssons landslag använda räddningsplankan Nations League? Det här är vad som gäller för att Blågult ska nå fotbolls-EM 2020.

VM-medaljören: Avsluta Oregon-projektet
VM-medaljören: Avsluta Oregon-projektet

7 okt 15:23

Amerikanskan Kara Goucher, VM-silvermedaljör på 10 000 meter 2007, vill att dopningsavstängde friidrottstränaren Alberto Salazars träningsprojekt Nike Oregon ska avslutas.


Andersson om VNL:
Andersson om VNL: ”Ganska hoppfull”

7 okt 15:20

Victor Nilsson Lindelöf dras med ryggproblem inför EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. Spelar han i helgen? – Han var ganska hoppfull när jag sms:ade med honom i går, säger förbundskapten Janne Andersson.


Asllani:
Asllani: ”Det har varit en prövning för mig”

7 okt 15:19

Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson är inte vana att förlora. Det har de tvingats lära sig i sin nya fotbollstillvaro. – Det har varit en prövning för mig. Jag skriker mycket, både i mitt huvud och utåt, säger Asllani om storsatsande, men långt ifrån färdiga, CD Tacón.

Peterson efter Williams-skrällen:
Peterson efter Williams-skrällen: ”En ära”

7 okt 14:32

Rebecca Peterson har tagit en av karriärens tyngsta segrar. Svenskan vann en rysare över tre set mot tidigare världsettan Venus Williams och är vidare till andra omgången i WTA-turneringen i Tianjin. ”Det är en ära att möta henne”, säger Peterson.


Stina Nilsson aktuell för ny miljontour
Stina Nilsson aktuell för ny miljontour

7 okt 13:43

Stina Nilsson lär även i år vara med i Östersunds supersprint – som från och med i vinter blir en av deltävlingarna i en ny internationell tour. – Vi kommer att ha de mest namnkunniga landslagsåkarna på plats, säger Karin Bångman, kommunikationschef för arrangören Sportkompaniet.


Zlatan har inte sett sin egen staty
Zlatan har inte sett sin egen staty

7 okt 09:04

Efter fyra år ska statyn över Zlatan Ibrahimovic avtäckas på Stadiontorget i Malmö. Men stjärnan har själv inte sett den färdiga bronsskulpturen. – Han blir nog paff själv, ska du se. Hoppas han blir glad, säger skulptören Peter Linde.

Kalmar FF behöver pengar:
Kalmar FF behöver pengar: ”Är allvarligt”

7 okt 08:10

Kalmar FF befinner sig i en tuff ekonomisk situation. Det fotbollsallsvenska bottenlaget har talat med flera av sina sponsorer om att få tidigare betalt inför nästa år, enligt Barometern.


Anthony Mantha fyramålsskytt för Detroit
Anthony Mantha fyramålsskytt för Detroit

7 okt 05:33

Anthony Mantha stod för Detroits samtliga fyra mål när Dallas besegrades på hemmaplan. Och med mindre än minuten kvar av ordinarie speltid lyckades han avvärja en förlängning. – Jag ville bara gå ut hårt, och här är vi nu, sade Mantha efter matchen.


Arne Ljungqvist om skandalen: Inte förvånad
Arne Ljungqvist om skandalen: Inte förvånad

7 okt 05:30

Han är inte förvånad – men mycket besviken. Arne Ljungqvist har följt VM i Qatar hemifrån och skakar på huvudet åt den senaste i raden av dopningsskandaler som drabbat friidrotten. – Det är ju uselt. Det är skamligt, säger den pensionerade dopningsjägaren.

Fiaskon och kollapser – så minns vi VM
Fiaskon och kollapser – så minns vi VM

7 okt 05:09

Publikfiasko, värmekollapser och fantastiska stavhoppsfinaler. Och tre svenska medaljer – den bästa medaljskörden sedan 2005. Det här minns vi från friidrotts-VM i Doha.

Zlatan nätade men nådde inte målet
Zlatan nätade men nådde inte målet

7 okt 01:43

Zlatan Ibrahimovic bjöd på ett nytt konststycke och säsongens 30:e mål mot Houston. Men målet räckte inte till seger, varken för hans LA Galaxy, eller för Ibrahimovic i MLS skytteliga.

Hedwall klar för LPGA-touren 2020 – trots ras
Hedwall klar för LPGA-touren 2020 – trots ras

6 okt 23:16

Raset på slutet kostade Caroline Hedwall en topplacering. Men efter veckans tolfteplats är svenskan ändå klar för spel på LPGA-touren nästa säsong.


Bicycleta från Suárez inledde Barças målfest
Bicycleta från Suárez inledde Barças målfest

6 okt 22:54

Barcelona körde över Sevilla med 4–0 hemma på Camp Nou. Och det var en riktig läckerbit som inledde målfesten.

Olsen räddade poäng mot Roma
Olsen räddade poäng mot Roma

6 okt 22:50

Robin Olsens Cagliari spelade 1–1 borta mot Roma i Serie A-fotbollen. Det kan tabellsjuan till stor del tacka den svenske landslagsmålvakten för.


Sjöström överlägsen i nya tävlingen
Sjöström överlägsen i nya tävlingen

6 okt 22:09

Sarah Sjöström dominerade helt den nya tävlingsformen hon varit med om att skapa. Det blev segrar i alla individuella lopp för supersvenskan i premiären i nya International Swimming League (ISL). – Jag njöt verkligen av det här, säger Sjöström, som blev korad till MVP, i segerintervjun i Eurosport.


Amb VM-åtta i svag spjutfinal
Amb VM-åtta i svag spjutfinal

6 okt 21:11

Hade Kim Amb presterat på samma nivå som han gjorde under Finnkampen och SM hade han nosat på VM-medaljerna. Men det blev till slut en åttondeplats i spjutfinalen i Doha. – Det känns givetvis surt att jag inte kunde ta chansen att klippa en medalj, säger 29-åringen.


Lindelöf och Lewicki skadade inför EM-kval
Lindelöf och Lewicki skadade inför EM-kval

6 okt 20:46

Förbundskapten Janne Andersson får två skadebesked inför EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien den kommande veckan. Victor Nilsson Lindelöf och Oscar Lewicki avstod sina lags seriematcher med skadekänningar. Nu har Lewicki lämnat återbud till landslagssamlingen.

Ex-djurgårdaren:
Ex-djurgårdaren: ”Man vill ju ligga etta”

6 okt 20:45

Hans utlåning till Malmö FF i somras var inte populär bland Djurgårdens supportrar. Nu skickade Felix Beijmo upp skåningarna i serieledning före just sin forna klubb. – Jätteskönt. Man vill ju ligga etta, säger 21-åringen efter 1–0-segern hemma mot IFK Göteborg.


Topplagens jubel – efter rivalernas tapp
Topplagens jubel – efter rivalernas tapp

6 okt 20:40

Helgens stora vinnare i superettan? Mjällby och Varberg. Ettan och tvåan i tabellen vann sina matcher, medan toppkonkurrenterna tappade.


Sargat Hammarby blickar fram mot Malmö
Sargat Hammarby blickar fram mot Malmö

6 okt 20:20

Livsviktig – och en dyrköpt – derbyvinst mot Djurgården. Nu måste Hammarby ta en ny skalp mot Malmö FF med ett sargat lag. – Man kan ha sämre ersättare än Junior, Khalili och Jóhannsson, säger tränaren Stefan Billborn lugnande.

Tunga tapp för City och United
Tunga tapp för City och United

6 okt 20:15

Manchester-lagen har haft roligare dagar. Manchester City föll oväntat med 0–2 hemma mot Wolverhampton – innan Manchester United fick lämna Newcastle med 0–1. – Klart vi är besvikna, säger Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjær.

Berglund nia efter kenyansk uppvisning
Berglund nia efter kenyansk uppvisning

6 okt 20:07

Kalle Berglund blev historisk när han sprang VM-final på 1 500 meter. Väl där kände han sig sliten – men sprang trots allt in på ny svensk rekordtid. – Det betyder att jag kan springa väldigt snabbt nästa år tror jag, säger han efter niondeplatsen.


Blomqvist utmanar Blackstenius om startplats
Blomqvist utmanar Blackstenius om startplats

6 okt 20:04

Stina Blackstenius säger att hennes spelstil inte är optimal mot lågt stående försvar. Det kan öppna för en U23-anfallare i strålande målform när fotbollslandslaget EM-kvalar mot Slovakien på Gamla Ullevi på tisdag. – Det hade varit väldigt häftigt att få spela nu när matchen är här, säger Göteborgs Rebecka Blomqvist.


Coleman tvåa i världscupen
Coleman tvåa i världscupen

6 okt 19:44

Medan Sarah Sjöström och stora delar av världseliten tävlar i nya International Swimming League (ISL) tog Michelle Coleman en meriterande andraplats mot tufft motstånd i världscupen.


Lindbäck får wild card till VM-serien 2020
Lindbäck får wild card till VM-serien 2020

6 okt 19:33

Det blir två svenskar i VM-serien i speedway även nästa år. Antonio Lindbäck, som slutade tolva i sammandraget i år, får ett wild card av arrangörerna och kan sikta in sig på att köra GP-tävlingarna under nästa säsong.


Drömmål när Elfsborg vann
Drömmål när Elfsborg vann

6 okt 19:30

Elfsborg hemmaslog Falkenberg med 4–0 och stärkte sin plats i mitten av den fotbollsallsvenska tabellen.

Wendts Mönchengladbach upp i topp
Wendts Mönchengladbach upp i topp

6 okt 19:15

Nej, det är inte Bayern München som leder Bundesliga. I stället har Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach seglat upp i serieledning i den tyska ligafotbollen. Den svenske ytterbacken byttes in med nio minuter kvar när laget körde över Augsburg med 5–1 och tog sin fjärde raka seger.


Hammarby vann rysarderby mot Djurgården
Hammarby vann rysarderby mot Djurgården

6 okt 18:40

Den allsvenska guldstriden blir allt mer tät. Hammarby vann det stekheta Stockolmsderbyt efter tre gyllene minuter mot Djurgården. – Hade vi inte vunnit i dag hade guldet varit kört, säger Muamer Tankovic efter 2–1-segern på Tele2 arena.


Supportrar uppmanade poliser skjuta sig
Supportrar uppmanade poliser skjuta sig

6 okt 18:33

Supportrar på AIK-läktaren höll upp banderoller där de hängde ut de poliser som sköt ihjäl Eric Torell – och uppmanade dem att skjuta sig själva. Nu utreds banderollerna av polis.

Sävehof föll stort efter mardrömsstart
Sävehof föll stort efter mardrömsstart

6 okt 18:29

Sävehofs handbollsdamer hade inte mycket att säga till om när gruppspelet i Champions League inleddes i Györ.

19-åring räddade poäng åt Östersund
19-åring räddade poäng åt Östersund

6 okt 18:19

Målskytt mot Djurgården i måndags – och mot Häcken sköt 19-årige Jordan Kadiri kvitteringen som räddade 1–1. – Detta är första steget i min dröm. Men inte det sista, säger han efter Östersunds första poäng i allsvenskan på åtta veckor.

Ny världsstjärna vann i Stockholm
Ny världsstjärna vann i Stockholm

6 okt 18:02

En ny världsstjärna på den kinesiska pingishimlen har tänts. 19-årige Wang Chuqin vinner Swedish Open i Stockholm på ett otroligt imponerande sätt och överraskar inte bara sin motståndare, landsmannen och världsfyran Lin Gaoyuan, utan också sig själv. – Så klart är jag överraskad. De flesta jag slagit har varit högre rankade, säger Wang Chuqin, som ligger 22 i världen.

Delad pott i trist bottenmöte
Delad pott i trist bottenmöte

6 okt 17:40

Kalmar och Eskilstuna bjöd inte på något fotbollsgodis. Krampaktig och tempofattig fotboll resulterade i ett mycket rättvist slutresultat, 0–0. – Vi vet att vi kan bättre än så här, men jag är glad över att vi kunde hålla nollan, säger Kalmars tränare Magnus Pehrsson.